Brad Pitt želi svojim otrokom omogočiti čim bolj običajno otroštvo, ker pa ju z Angelino ves čas zasleduje gruča fotografov, to niti ni tako lahko. Foto: EPA
Brad Pitt želi svojim otrokom omogočiti čim bolj običajno otroštvo, ker pa ju z Angelino ves čas zasleduje gruča fotografov, to niti ni tako lahko. Foto: EPA
Brad Pitt kot Jesse James
Brad Pitt je za vlogo Jesseja Jamesa na letošnjem beneškem festivalu prejel zlatega leva. Foto: Reuters

Vsakemu izmed štirih otrok zvečer prebere pravljico, saj se otroci ne morejo poenotiti, katero bi radi slišali. Zato se je Brad odločil, da vsak dobi tisto, ki si jo želi.

Tudi njegovi najprijetnejši trenutki iz otroštva so povezani s časom, ko mu je mama brala pravljice, zato si želi, da imajo njegovi otroci podobne spomine, ko bodo odrasli. Igralec pravi, da je imel čudovite starše, zato se želi tudi sam potruditi, da bo čim boljši oče.

Seveda pa v intevjuju za Good morning America ni pozabil omeniti Angeline. "Najbolj sem srečen za svoje otroke, da imajo tako čudovito mamo. Angelina je preprosto neverjetna."

43-letni igralec je dejal, da je očetovstvo nekaj najlepšega, kar se mu je zgodilo. "Otroci so mi dali nekaj, česar mi slava in denar nikoli nista. Sem bolj srečen kot kdaj koli, saj zraven tako fantastičnih otrok ne moreš občutiti ničesar drugega. Oni so najbolj smešni otroci na svetu. Ne bi verjeli, kakšne misli se vse podijo po njihovih glavicah."

Filmske vloge sprejema zaradi otrok
Brad naj bi sprejel vlogo Jesseja Jamesa v filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford prav zaradi otrok. Lik, ki ga igra v filmu, je tako kot on odraščal v Misuriju, kar ga je spomnilo na njegovo otroštvo. Vendar pa vseeno prizna, da se nobena filmska vloga ne more primerjati s starševstvom. Meni, da je to najzahtevnejše delo na svetu, a tudi najzabavnejše.