Cristiano Ronaldo že razmišlja, kaj bo počel po koncu nogometne kariere. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo že razmišlja, kaj bo počel po koncu nogometne kariere. Foto: Reuters

34-letni nogometni zvezdnik je bil gost športne konference v Dubaju, kjer je razkril nekaj svojih načrtov. Dejal je: "Upam, da bom živel več kot 50 let, da se bom lahko naučil veliko novih stvari in bom postavljen pred različne izzive ter poiskal rešitve zanje. Ena izmed stvari, v katerih se želim preizkusiti, je na primer igranje v filmih. Vsem vedno svetujem, naj se večkrat lotijo česa novega, tudi sam sledi tej filozofiji. Kar naprej se želim izobraževati, saj s tem najdem mnogo odgovorov na vprašanja, ki se mi porajajo v glavi."

Če bo Portugalec res postal filmski igralec, s tem še zdaleč ne bo prvi nogometaš s takšno kariero. Pred njim sta se, potem ko sta nogometne čevlje obesila na klin, v filmske vode podala tudi Eric Cantona in Vinnie Jones, piše CNN.

A Ronaldo je zagotovil, da ga bomo lahko še dolgo gledali na nogometnem igrišču. Letos je v Serie A zabil deset golov. "Še pred nekaj leti je večina nogometašev kariero končala pri 30, 32 letih, danes pa je vse več takšnih, ki uspešno igrajo tudi pri 40 letih. V trenutku, ko bom ugotovil, da se moje telo na igrišču ne odziva več pravilno, se bom poslovil. Moj uspeh v nogometu je plod trdega dela, načina življenja. Še vedno ves čas treniram in s tem izboljšujem svoje psihološke in telesne sposobnosti," je dodal.

Trenutno je član Juventusa. Foto: Reuters
Trenutno je član Juventusa. Foto: Reuters

Ko je nedavno proti Sampdorii dosegel zelo lep zadetek z glavo, ga je trener nasprotne ekipe Claudio Ranieri primerjal s košarkarji v Ligi NBA. Kmalu zatem je Ronaldo na Twitterju objavil videoposnetek, na katerem uči čim višje skočiti še enega športnega zvezdnika, srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića.