Za oba je to peti zakon. Bo tudi zadnji? Foto: AP
Za oba je to peti zakon. Bo tudi zadnji? Foto: AP

Sliši se kot prava hollywoodska ljubezenska zgodba: danes 74-letni producent (med drugim se je podpisal pod obe različici filma Zvezda je rojena, produciral je nekatere filme franšize Superman itd.) in 52-letna pretežno televizijska igralka sta se spoznala pred več kot tremi desetletji, nato pa sta se njuni poti razšli. Zdaj sta se spet našla, a tokrat Peters ni izgubljal časa in je svojo mladostno ljubezen popeljal pred matičarja.

Pamela je zadnja leta odločna aktivistka za pravice živali in veganka, ki opozarja na nujnost množičnejšega uživanja hrane izključno rastlinskega izvora. Foto: AP
Pamela je zadnja leta odločna aktivistka za pravice živali in veganka, ki opozarja na nujnost množičnejšega uživanja hrane izključno rastlinskega izvora. Foto: AP

Majhna zasebna poroka je tako po poročanju Hollywood Reporterja potekala v ponedeljek v Malibuju v družbi najtesnejših prijateljev para in družinskim članov – med svati so tako bili Pamelina sinova Brandon in Dylan, Petersova hčerka Kendyl, Petersova tesna sodelavka in nekdanja žena Christine Forsyth-Peters ter njuni hčerki Caleigh in Skye. A zakaj sta v zakon po toliko letih poznanstva skočila hitro in nenapovedano? "Vsepovsod po svetu so lepe ženske. Lahko bi izbral, katero koli bi hotel, ampak – že 35 let – želim le njo. Zmešala me je – in to v dobrem smislu," je Hollywood Reporterju dejal vplivni producent.

Spoznala sta se v Playboyjevi graščini

Kot je pred leti razkril sam Peters, sta se s Pamelo srečala na neki zabavi v Playboyevi graščini, domovanju "očeta" slovite revije, Hugha Hefnerja. "Vstopil sem in za šankom zagledal čudovitega svetlolasega angela. Bila je Pammy. Stara je bila okoli 19 let. Takoj sem vedel, da bo nekoč zvezda. Ni trajalo dolgo, preden sva se vselila skupaj," je razkril leta 2017, ob Hefovi smrti.

Pamela leta 1992. Foto: AP
Pamela leta 1992. Foto: AP

"Seveda, tudi Hefner jo je imel rad in cenil njeno lepoto. Pamela je bila namreč dekle, ki je bilo videti prečudovito tudi brez ličil. Bila pa je tudi zelo pametna in zelo nadarjena. Skušal sem jo prepričati, naj se raje loti resne kariere in ne stremi k poziranju za Playboy. Pogledala me je in rekla: 'Ti si zmešan.' To si je namreč želela od malih nog in to je pozneje tudi dosegla, saj je bila na 13 naslovnicah," je opisal njeno odločenost.

Njegovo ljubezensko življenje (še) bolj razvpito kot njeno

Po razpadu zveze sta ostala prijatelja. Pamela se je medtem kar štirikrat poročila: prvič z bobnarjem zasedbe Mötley Crüe, Tommyjem Leejem, s katerim ima tudi dva zdaj že odrasla sinova, pozneje s še enim glasbenikom Kidom Rockom, nato pa dvakrat z igralcem pokra Rickom Salomonom.

Za seboj ima tudi nekaj dolgotrajnejših zvez, nazadnje je v Marseillu živela s francoskim nogometašem Adilom Ramijem, s katerim sta se po dveh letih zveze razšla junija lani, potem ko je Pamela ugotovila, da jo vara.

Tudi Peters ima za seboj štiri propadle zakone: najprej je bil za kratek čas poročen z neznano Henrietto Zampitello, med letoma 1964 in 1977 z igralko in pevko Lesley Ann Warren, pozneje se je zapletel v dolgoletno vihravo romanco z Barbro Streisand, s katero sta se spoznala na snemanju komedije Kaj te mož pušča samo (For Pete's Sake), nato je zvestobo obljubil že omenjeni Christine Forsyth-Peters, med letoma 2001 in 2004 pa je bil poročen z Mindy Peters.

Pamela ima dva zdaj že odrasla sina iz zakona s Tommyjem Leejem, Brandona (na fotografiji) in Dylana. Foto: AP
Pamela ima dva zdaj že odrasla sina iz zakona s Tommyjem Leejem, Brandona (na fotografiji) in Dylana. Foto: AP

Kljub pestremu ljubezenskemu življenju pa je vsaj zadnja leta živel umaknjen izpod medijskih žarometov, medtem ko je Andersonova pozornost svetovnih medijev vzbujala s svojim odnosom z Julianom Assangeem oz. bojem za njegovo prostost med njegovim bivanjem na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, obiskovala je ruskega predsednika Vladimirja Putina itd.

Pamela ob poroki medijem poslala ljubezensko pesem

"Pamela ni nikoli zares udejanjila svojega umetniškega potenciala. Njen čas, ko bo zares zasijala, šele prihaja," je o svoji novi ženi dejal Peters.

Pamela pa je na vprašanje o poroki medijem poslala kar nekakšno ljubezensko pesem, v katerem Petersa označi za "originalnega hollywoodskega porednega dečka, s katerim se ne more nihče primerjati".

"Ljubim ga globoko, kot člana družine.
Njegovo življenje me je nekoč strašilo.
Preveč za dekle, kot sem jaz.
Zdaj sem videla več sveta
in spoznala ...
Ves čas je bil tam.
Nikoli me ni razočaral -
Zdaj sem pripravljena
in
tudi on je pripravljen.
Razumeva se
in se spoštujeva.
Ljubiva se,
brezpogojno.
Srečnica sem.
Dokaz.
Bog ima načrt."