Predsedik ZDA je znan po tem, da je z mediji nenehno na bojni nogi. Foto: Reuters
Predsedik ZDA je znan po tem, da je z mediji nenehno na bojni nogi. Foto: Reuters

Predsednik ZDA Donald Trump, ki se je vse leto zapletal v besedne spopade z novinarji in medijske hiše redno obtoževal proizvajanja lažnih novic, je na praznični zabavi novinarjem dejal, da so nekaj posebnega. "No, vsaj številni med vami," je hitro dodal, ko je izrekel dobrodošlico "medijskim prijateljem".

"Letos smo potovali v številne kraje po državi. Tudi vi ste vzdržljivi, moram priznati. Bili smo povsod po svetu in ravnokar smo se vrnili z velike poti v Aziji. Bili ste stran od svojih družin, in upam, da boste danes lahko malce uživali s svojimi zakonci in ljubljenimi, tukaj v ljudski hiši," je povedal Trump, ki je v dveminutnem nagovoru zbranim voščil vesel božič in jim zaželel "čudovito novo leto".

Trump je lani med predvolilno kampanjo za predsednika ZDA trdil, da v Ameriki nihče več nikomur ne zaželi veselega božiča, ampak vse drugo. Zatrjeval je, da bo temu naredil konec.

Odsotnost predstavnikov mreže CNN
Trump je med svojimi "prijatelji" sicer preživel le nekaj minut, nato se je skupaj s prvo damo Melanio umaknil. Pokazali so se tudi vodja kabineta John Kelly, tiskovna predstavnica Sarah Sanders in svetovalka Kellyanne Conway, vendar so prav tako hitro odšli.

Po pričevanjih navzočih je bila zabava takšna kot vse doslej, le nekoliko bolj mračna, saj se še vedno ni polegel prah po tem, ko je Michael Flynn, nekdanji svetovalec za nacionalno varnost, priznal, da je lagal o svojih stikih z Rusijo. Flynnovo priznanje namreč vnaša strah v vrste zaposlenih Bele hiše. Nihče namreč ne ve, do kod bo preiskava segla in koga bo vse pokopala pod seboj.

Na zabavi ni bilo predstavnikov ameriške medijske mreže CNN, Trumpove priljubljene tarče očitkov o zavajanju javnosti. Največje zastopstvo je imela ameriška televizija Fox News, ki velja za naklonjeno predsedniku ZDA.