Ko so se namigovanja začela, je ameriški predsednik voditeljico označil za
Ko so se namigovanja začela, je ameriški predsednik voditeljico označil za "zelo negotovo". Foto: Reuters
Za potrditev kandidature čaka na znak od zgoraj. Foto: Reuters

Donald Trump se je v Pensilvaniji med pogovorom s predstavniki javnosti prvič odzval na množična namigovanja in spodbujanja kandidature ameriške voditeljice. "Z veseljem bi jo premagal. Vem, kje se skriva njena šibkost," je dejal.

Ob tem je poudaril, da jo zelo dobro pozna, in še enkrat dodal, da bi z veseljem kandidiral proti njej. Ni pa razkril, kaj bi ta šibkost lahko bila, in raje takoj zamenjal temo.

Hkrati je v pogovoru namignil tudi na geslo, ki ga bi rad uporabljal med naslednjo predsedniško kampanjo. Po geslu "Naredimo Ameriko spet veliko" se je tokrat odločil za "Ohranimo Ameriko veliko".

Namigovanja, da bo Winfreyjeva morda predsedniška kandidatka demokratov leta 2020, so se začela po njenem odmevnem govoru na podelitvi zlatih globusov na začetku januarja, ko je prejela nagrado za življenjsko delo. Govorila je o svoji revni mladosti in navdušenju ob spremljanju podelitve oskarjev leta 1964, ko je nagrado za glavno moško vlogo dobil temnopolti Sidney Poitier.

Sprva je sicer vsa namigovanja o morebitni kandidaturi zavrnila, pozneje pa dejala, da bi si lahko premislila, a čaka na znak od zgoraj.