Bobbi Kristina Brown je bila edina hčerka Whitney Houston in Bobbyja Browna. Foto: Reuters
Bobbi Kristina Brown je bila edina hčerka Whitney Houston in Bobbyja Browna. Foto: Reuters

Hčerko pokojne r'n'b dive Whitney Houston so januarja lani našli nezavestno v kopalni kadi. Njena družina je takoj s prstom pokazala na Gordona, češ, da je on kriv za usodno mešanico marihuane, alkohola in pomirjeval, ki jo je zaužila Bobbi Kristina, preden se je utopila v kadi.

Tožbo proti nekdanjemu partnerju edine hčerke Houstonove in Bobbyja Browna so vložili svojci pokojne. Toda Gordon se ni prikazal na prav nobenem zaslišanju, niti ni tja poslal svojega odvetnika. Njegovi pravni zastopniki pa so vse obtožbe takoj označili za neutemeljene.

Bobbi Kristina je bila šest mesecev pred smrtjo v umetni komi, ki je bila posledica vdora vode v njeno telo in mešanice škodljivih snovi. Njeno premoženje so po smrti ocenili na 18 milijonov evrov. "Bobbi je utrpela strašno bolečino v rokah Nicka Gordona," je na sodišču trdila njena družina po poročanju britanskega BBC-ja.

"On je bil moški, ki ga je ljubila in mu zaupala. Nihče ne bi smel trpeti tako, koj je ona," je dejala odvetnica družine Brown Glenda Hatchett. Znano pa je tudi, da je Bobby za Bobbi načrtoval veliko kariero v zabavni industriji pred njeno smrtjo. Po sodniški odločitvi pa je dejal, da je zadovoljen z odločitvijo sodišča. "Vem, da bo gospod Gordon zdaj ne več mogel uničevati imena moje hčerke ali se okoristiti z njenim imenom," je dejal po poročanju NBC News.