Ed Sheeran je preskrbljen za vse življenje. Foto: Reuters
Ed Sheeran je preskrbljen za vse življenje. Foto: Reuters

Biti Ed Sheeran je dobičkonosno, poroča tabloid The Sun, ki je povzel zaslužke rdečelasega pevca. Objavilo jih je podjetje zvezdnika, Ed Sheeran Ltd, ki je razkrilo, da je imelo v letu 2017 za 58.427.159 evrov prihodkov in 31,118,539 evrov dobička, kar pomeni kar 3,551 evrov na uro. Plačal je tudi 6,016,857 evrov davkov.

Kljub vrtoglavim zaslužkom Sheerana ni zajela nakupovalna mrzlica, saj je porabil le nekaj deset tisoč dolarjev.

27-letnega Sheerana je revija Forbes julija razglasila za najbogatejšega soloizvajalca na svetu, njegovo premoženje je vredno več kot 133 milijonov evrov, s čimer je prehitel tudi ženske zvezdnice, kot so Adele, Taylor Swift in Katy Perry. S tem zaslužkom se je uvrstil tudi na 9. mesto med najbogatejšimi zvezdniki na splošno. Za primerjavo, Adele je lani pridelala 13,8 milijona evrov dobička, na bančnem računu pa ima varno spravljenih 65,9 milijona evrov.

Sheeran v intervjujih rad poudarja, da denar nikoli ni bil njegova motivacija za ustvarjanje, zato velike vsote namenja dobrodelnim organizacijam. "V denarju ne vidim velike vrednosti, več mi pomeni, da imam dobre odnose s prijatelji in družino. Sam obdržim le toliko, da lahko udobno živim, drugo podarim. Prepričan sem, da je denar izvir vsega zla. Največ prijateljev sem izgubil prav v obdobju, ko je začel na moj račun pritekati denar."