Foto: EPA
Foto: EPA

Med drugimi so na seznamu nastopajočih Lady Gaga, Alicia Keys, Backstreet Boys, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Camila Cabello, Mariah Carey, Dave Grohl, Tim McGraw, Sam Smith in Ellen DeGeneres.

V prenos pa se bodo vključili še Demi Lovato, Lizzo, Ciara in Russell Wilson, ki se bodo poklonili zdravstvenim delavcem in vsem tistim, ki s svojim delom v najbolj kriznih panogah v tem času poskušajo zajeziti širjenje koronavirusne bolezni 19.

Koncert bo potekal v nedeljo zvečer po ameriškem času. Prenašala ga bo televizijska hiša Fox, nastopajoči pa se bodo v videoprenos vključevali iz udobja lastnega doma.

S tem želijo javnosti sporočiti, kako pomembno je, da v teh časih ostajajo doma in nimajo stikov z ljudmi zunaj lastnega gospodinjstva.

Videoprenos bo trajal eno uro, vmes pa ga ne bodo prekinjali z oglasnimi sporočili. Gledalce bodo spodbujali, da po svojih močeh prispevajo k dobrodelnim organizacijam, ki skrbijo za zdravje in blaginjo prebivalstva v tem času, še poroča People.

Poslovilna turneja s 300 koncerti

Elton John sicer velja za enega najbolj zaželenih koncertnih izvajalcev, v svoji karieri je prodal več kot 300 milijonov plošč in nanizal številne uspešnice.

Leta 2018 je začel s poslovilno turnejo, v sklopu katere bo za oboževalce pripravil kar 300 koncertov.

Trenutno je sicer zaradi epidemije novega koronavirusa odpovedal oziroma prestavil vse koncerte do konca maja.