Mel in Rosalind v Cannesu. Foto: EPA
Mel in Rosalind v Cannesu. Foto: EPA
V Cannesu predstavlja film Blood Father. Foto: Reuters

Mel, ki v mondenem obalnem mestu v Franciji skupaj s soigralci Diegom Luno in Erin Moriarty predstavlja film Blood Father režiserja Jeana-Françoisa Richeta, je bil v soboto na canski rdeči preprogi deležen daleč največ pozornosti.

Dodatno pozornost fotografov in medijev je vzbudil, ker ga je v Cannesu spremljala njegova srčna izbranka Rosalind Ross. Zaljubljenca, on ima 60 let, ona pa 25, sta se prvič skupaj udeležila kakšnega javnega dogodka.

Mel in Rosalind naj bi se spoznala v Melovem produkcijskem podjetju Icon, ko je Rosalind sodelovala pri pisanju scenarija enega izmed filmov.

Rosalind, ki ji prijatelji rečejo Rosey, je nekdanja konjeniška akrobatka, športno kariero je končala, da bi se posvetila študiju - diplomirala je na kolidžu Emerson, danes pa se ukvarja s pisanjem scenarijev.

Od Oksane do Robyn
O Melu se je v zasebnem smislu nazadnje pisalo predvsem zaradi turbulentne zveze z Rusinjo Oksano Grigorijevo, zaradi katere je Mel po skoraj 30 letih zakona zapustil prvo ženo Robyn. Njuna sreča ni dolgo trajala, saj sta se razšla po enem letu. Po razhodu se je začel boj na sodišču - bojevala sta se za skrbništvo nad hčerko, Oksana pa je Mela med drugim obtožila tudi nasilja v družini.

Gibsona je na sodišču podprla celo nekdanja žena Robyn, s katero ima sedem otrok. Vložila je zapriseženo izjavo, v kateri je napisala, da je Mel čudovit in ljubeč očka, ki ni nikoli zlorabljal svojih otrok.