Celine so na pogrebu spremljali 14-letni sin Rene Charles ter petletna dvojčka Nelson in Eddy. Foto: Reuters
Celine so na pogrebu spremljali 14-letni sin Rene Charles ter petletna dvojčka Nelson in Eddy. Foto: Reuters

47-letno pevko so v petek v baziliki Notre Dame spremljali njena 88-letna mama Theresa in otroci, 15-letni Rene Charles ter petletna dvojčka Nelson in Eddy.

15-letni Rene se je očetu poklonil tudi v govoru in svoji mami na obraz priklical nasmeh, ko je obujal druženje z očetom. V cerkvi so zavrteli tudi pesem All the way, ki jo je Celine posnela skupaj s Frankom Sinatro.

Pred cerkvijo so se zbrali najzvestejši oboževalci, drugi pa so si pogreb lahko ogledali kar po televiziji ali spletu, saj je iz bazilike potekal neposreden prenos. Številni so se od Renéja, ki je v 74. letu starosti izgubil dolgo bitko z rakom, poslovili že dan prej, ko je v cerkvi ležal v odprti krsti.

Cerkev sicer ni bila izbrana naključno, v njej sta pred 21 leti Celine in René tudi poročila, par pa je zaradi 26-letne starostne razlike vzbudil precej pozornosti.

Renéja se bodo 3. februarja spomnili tudi v Las Vegasu, kjer bodo v Cezarjevi palači organizirali veliko praznovanje v spomin na moža in menedžerja Celine Dion, še poroča Billboard.