Pustni kostum? Ali pač ne? Foto: Twitter
Pustni kostum? Ali pač ne? Foto: Twitter
Kadirov
Poziranje s puško. Foto: Twitter

Čečenski voditelj je poziral, kako lovi noja, pestuje malega tigrčka, v družbi vojakov s puško v rokah ..., nato pa fotografije objavil na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram.

Pod uporabniškim imenom alihan777, pod katerim Kadirov objavlja sicer nič kaj "instagramovsko" obdelane fotografije, se je znašla tudi ena, na kateri neka ženska (šlo naj bi za ženo ruskega režiserja Fedorja Bondarčuka) pozira z njegovo zlato pištolo, pa fotografija Kadirova v (pustnem?) kostumu azijskega bojevnika itd. Skupaj več sto fotografij, poroča britanski The Telegraph.

Do profila zdaj ni več mogoče dostopati
Profil sicer zdaj ni več dostopen, a je kljub vsemu v zadnjih dneh pritegnil kar nekaj pozornosti svetovnih medijev, ki so pograbili priložnost vpogleda v zasebno življenje znanega Čečena, ki slovi po svoji ljubezni do hitrih avtomobilov, orožja in nevsakdanjih domačih ljubljencev, kot so tigri, noji in podobno, a se trudi svoje strasti skriti pred domačo in tujo javnostjo.

Kadirov namreč skrbno varuje svojo zasebnost, tako da so lahko navadni smrtniki na fotografijah prvič videli njegovo "nežnejšo" plat - ko pozira s svojimi sedmimi otroki ali pa ljubkimi živalcami, npr. s kozo, konjem in mlado račko. Med fotografijami se je našla tudi ena, na kateri ruski predsednik Vladimir Putin nežno drži za roko nekega dečka (domnevno sina Kadirova), na neki drugi pa se v objemu igralca Jean-Clauda Van Damma smeji v fotografski objektiv.

Fotografije objavljal sam?
Ni sicer povsem jasno, ali je fotografije objavljal Kadirov sam, a tvit njegove osebne prijateljice in ruske TV-voditeljice Tina Kandelaki, v katerem svoje sledilce usmerja na profil uporabnika alihan777, pri čemer pripiše, da gre za njenega prijatelja, kaže, da gre v resnici za zaseben profil politika.

Kritiki 36-letnega proruskega voditelja, ki se je na oblast povzpel leta 2007 (tri leta po smrti svojega očeta Akmada), ko je dopolnil 30 let, kar je po tamkajšnji zakonodaji najnižja starostna meja za omenjeni položaj, pa medtem opozarjajo, da politik po Putinovem zgledu v Čečeniji počasi gradi kult osebnosti, medtem pa krvavo obračunava s svojimi nasprotniki.