Selak pravi, da mu je uspelo ujeti lastnosti prve dame ZDA. Se strinjate? Foto: Reuters
Selak pravi, da mu je uspelo ujeti lastnosti prve dame ZDA. Se strinjate? Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Nekateri so posmehljivo dodali, da zdaj ni več Cristiano Ronaldo lastnik najbolj spodletelega kipa na svetu ... Foto: Reuters

Selakov izdelek je tako neposrečen, da je pritegnil pozornost mnogo svetovnih medijev, ki so prišli v kraj v bližini Banjaluke in si od blizu ogledali mavčno podobo ameriške prve dame slovenskih korenin.

To sicer ni Selakov prvi tovrstni izdelek, saj obiskovalce na njegovem dvorišču pozdravijo tudi kipi grškega filozofa Sokrata, ruskega predsednika Vladimirja Putina, sina Mateja in kip samega Selaka, njegov naslednji projekt pa je upodobitev staršev.

"Pravijo, da sem ujel njene lastnosti"
A ostanimo še za hip pri Melanii. Stevo je nad svojim izdelkom navdušen. Britanskemu časopisu Mirror je dejal, da se je za Melanio še posebej potrudil, a je bila 47-letna nekdanja manekenka najtrši oreh do zdaj. "Melanio sem izdelal po njenih merah, torej 90-60-90. Ljudje pravijo, da sem s kipom resnično ujel vse njene lastnosti. A kip je bil zelo zahteven, posvetoval sem se celo z banjaluškimi frizerji, kako izdelati lase, da bodo stali tako, kot jih nosi Melania."

Dodal je še, da je ženske postave iz mavca težje izdelati, saj imajo več oblin. "Resnična Melania je tako elegantna, moja skulptura iz mavca in železa pa tehta 300 kilogramov," je vendarle opazil razliko med žensko iz mesa in krvi ter njeno "umetniško" podobo. Je pa Selak natančno preučil mere prve ameriške dame in jih posnemal pri svojem kipu, saj je dejal, da v Sevnici rojena Melania meri 178 centimetrov, s petami pa 186 – točno tako kot kip.

Melania na dvorišču stoji sama, zraven nje pa je postavil moža Donalda, ki se naslanja na Putinovo ramo. Vsakršna podobnost z resničnim dogajanjem je zgolj naključna?