V zadnjem letu je nekdanji rokoborec zaslužil neverjetnih 64,5 milijona ameriških dolarjev (kar je okoli 60 milijonov evrov). Foto: Reuters
V zadnjem letu je nekdanji rokoborec zaslužil neverjetnih 64,5 milijona ameriških dolarjev (kar je okoli 60 milijonov evrov). Foto: Reuters
false
The Rock se je uveljavil predvsem kot igralec za akcijske vloge, od franšize Hitri in drzni do lanskega presenetljivo uspešnega filma Prelomnica Svetega Andreja. Foto: Reuters

Nekdanji rokoborec je bil nad novico presenečen. "Rekel sem si: 'To je neverjetno!' Potem pa sem premišljeval, kako 'kul' in vznemirljiva novica je to," je razlagal 44-letni igralec za revijo People. "Potem pa sem si mislil, da je to moj vrh. Nisem prepričan, kam bi lahko šel od tu naprej," je dejal The Rock.

Vendar postavni igralec se ni vedno počutil najboljše v svoji koži. Kot najstnik je med odraščanjem na Havajih večkrat zašel v težave. "Počel sem veliko stvari, ki jih ne bi smel. Večkrat so me aretirali, toda hkrati sem bil zelo spoštljiv do svojih učiteljev in starejših. Bil sem negotov, kdo sem in kdo bi rad postal," se je spominjal The Rock.

Danes je oče enajstmesečne Jasmine, ki jo ima z dolgoletno partnerko Lauren Hashian in petnajstletne Simone, ki se je rodila v zakonu s producentko Dany Garcia, s katero sta se ločila. In prav hčerke so tiste, ki ga ohranjajo v stiku z resničnostjo.

"Smo neverjetna družina, ki je netradicionalna, toda polna ljubezni. Ponosen sem na to," je še dodal The Rock. Sam meni, da ni dovolj, če se trudiš, da bi bil privlačen ali da bi izpadel 'kul' v svojih filmih: "Dosegel sem zelo lepo točko, ko sem pri veliko oboževalcih dosegel, da razlikujejo med možem, ki ga poznajo za kamerami, in možem, ki ga vidijo na velikih platnih."

The Rock je nasledil nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama. Pred njima so se s tem nazivom lahko pohvalili Chris Hemsworth, Adam Levine, George Clooney, Brad Pitt, Hugh Jackman, Johnny Depp, Bradley Cooper, Channing Tatum, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds, Ben Affleck in drugi.