Iz palače so sporočili, da vojvodinja zaradi nosečnosti potrebuje več počitka. Foto: Reuters
Iz palače so sporočili, da vojvodinja zaradi nosečnosti potrebuje več počitka. Foto: Reuters

Prvo skupno turnejo para, ki spomladi pričakuje prvega otroka, je v prvem tednu zaznamoval precej natrpan urnik. V Avstralijo sta prispela v ponedeljek, od takrat pa sta obiskala več mest, denimo Sydney, Melbourne in Dubbo, kjer sta se udeležila številnih dogodkov.

"Po zelo napornem programu sta se vojvoda in vojvodinja odločila, da bosta nekoliko zmanjšala urnik vojvodinje za prihodnjih nekaj dni," so zapisali v izjavi Kensingtonske palače.

Glavni namen njune 16-dnevne turneje so igre Invictus, ki jih je princ Harry leta 2014 ustanovil za vojne invalide. Slovesnost ob odprtju je potekala v soboto zvečer, športniki pa se bodo v sklopu iger pomerili v številnih disciplinah. Princ Harry se je tako brez žene udeležil nedeljske podelitve medalj kolesarskega tekmovanja.

Na vprašanje novinarjev, kje je njegova žena, je tako mirno odgovoril: "Doma počiva. Nosečnost zahteva svoj davek." Meghan se mu je pridružila nekoliko pozneje, in sicer na kosilu z avstralskim premierjem Scottom Morrisonom, nato pa si je s čolna v sydneyjskem pristanišču ogledala tekmovanje v jadranju, ki je potekalo v sklopu iger.

Par, ki si je večno zvestobo obljubil maja letos, je turnejo po Pacifiku začel v ponedeljek v Sydneyju, pot pa ju bo vodila še na Fidži, Tongo in Novo Zelandijo.