Belo hišo so obiskali osnovnošolci, s katerimi je ameriška prva dama izdelovala božične okraske. Foto: Reuters
Belo hišo so obiskali osnovnošolci, s katerimi je ameriška prva dama izdelovala božične okraske. Foto: Reuters

Melania Trump je naročila okrasitev Bele hiše v skladu s tradicijami skozi čas, pri tem pa je z izbrano dekoracijo počastila 200-letno tradicijo praznovanja božičnih praznikov. V vzhodnem krilu, ki je v pristojnosti prve dame, so postavili t. i. drevo družin zlatih zvezd, s katerim počastijo družine padlih vojakov, obiskovalci pa lahko na pripravljene tablice napišejo sporočila svojcem, ki služijo v tujini.

Božično drevo za družinsko večerjo je postavljeno v "sobi porcelana", v kateri je razstavljena posoda nekdanjega predsednika Ronalda Reagana, v knjižnici pa je knjiga božičnih zgodb, ki jo je na glas prebiral nekdanji predsednik Franklin Roosevelt. Podobno so okrašene tudi druge sobe in sobane Bele hiše, ki naj bi decembra sprejela 25.000 obiskovalcev.

Na predstavitvi praznično okrašene Bele hiše je ameriška prva dama gostila osnovnošolce in skupaj z njimi izdelovala božične okraske, začetek ogleda pa so popestrili plesalke in plesalci.

Prva dama je na kratko sporočila, da se s predsednikom Donaldom Trumpom in sinom Barronom zelo veselijo prvega božiča v Beli hiši, ker so praznične tradicije zanje zelo pomembne. Upa, da bodo obiskovalci dobili občutek doma, in vsem želi vesel božič ter praznično obdobje polno radosti.