Po sestanku s predsednikom ZDA se je Putin na slavnostni večerji družil s prvo damo Melanio. Foto: EPA Foto:
Po sestanku s predsednikom ZDA se je Putin na slavnostni večerji družil s prvo damo Melanio. Foto: EPA Foto:

Nemška policija zaradi varnostne grožnje Melanii ni pustila zapustiti hotela, tako da se prva dama ZDA ni udeležila dejavnosti z drugimi možmi in ženami svetovnih voditeljev, ki zasedajo na srečanju vrha G20.

Melania je tako zamudila dnevni program, ki je vključeval obisk nemškega centra za podnebne raziskave in plovbo po reki Labi s kosilom. Gostitelj dogodkov je bil mož nemške kanclerke Joachim Sauer.

Vendar pa Melania medtem ni počivala. Po besedah njene predstavnice za stike z javnostjo je prva dama ZDA dan izkoristila za sestanke s svojim osebjem, ves čas pa je bila obveščena o dogajanju na hamburških ulicah. Oglasila se je prek Twitterja, kjer je napisala, da je z mislimi pri vseh, ki so bili med protesti poškodovani.

Koncert in večerja s Putinom
Zvečer se je kljub vsemu pridružila svojemu možu, ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, in se udeležila koncerta v Labski filharmoniji. Pred samim koncertom je bilo najprej na vrsti skupinsko fotografiranje udeležencev, kjer je Melania znova blestela, tokrat v beli obleki ameriškega modnega oblikovalca Michaela Korsa.

Koncertni del večera sta zakonca Trump preživela v družbi francoskega predsednika Emmanuela Macrona in njegove žene Brigitte Macron.

Ko so izzveneli še zadnji toni filharmoničnega orkestra, je sledila slavnostna večerja. Pari so bili ob tej priložnosti pomešani. Tako so ameriškega predsednika Donalda Trumpa posedli ob argentinsko prvo damo Julianao Awada, Melania pa je sedela kar ob ruskem predsedniku Vladimirju Putinu. Informacij, o čem je potekal pogovor, ni, po slikah sodeč pa jima med večerjo ni bilo dolgčas.

Trump in Putin se nista pustila motiti
Putin se je pred tem sešel tudi z ameriškim predsednikom. Sestanek naj bi trajal od 30 do 40 minut, vendar se je srečanje precej zavleklo.

Ker so odstopanja od predvidenih urnikov na takšnih dogodkih nedobrodošla, so predsednikovi svetovalci večkrat skušali skrajšati sestanek med Trumpom in Putinom – enkrat so za to zadolžili celo Melanio, vendar je bila tudi ona brez moči. Sestanek se je na na koncu le končal po več kot dveh urah.

Melania se na diplomatskem parketu sicer znajde vse bolje in ob tem prejema tudi vse bolj pozitivne odzive.

V fotogaleriji si lahko pogledate, s kom vse se je rokovala in pokramljala ob tokratnem druženju v okviru zasedanja vrha G20.