Carl Philip, ki velja za najlepšega med princi, je tretji v vrsti za švedski prestol, pred njim sta njegova starejša sestra princesa Victoria in njena hčerkica, princesa Estelle. Foto: EPA
Carl Philip, ki velja za najlepšega med princi, je tretji v vrsti za švedski prestol, pred njim sta njegova starejša sestra princesa Victoria in njena hčerkica, princesa Estelle. Foto: EPA
Švedski princ Carl Philip in princesa Sofia
Pravita, da sta se zaljubila na prvi pogled. Foto: EPA

Par se bo naraščaja razveselil aprila prihodnje leto, so danes sporočili iz palače, viri blizu švedske kraljeve družine pa pravijo, da so z novico nekaj časa počakali, saj niso želeli, da bi ta zasenčila krst njihovega najmlajšega člana, štirimesečnega Nicolasa Paula Gustafa, drugorojenca princese Madeline in ameriškega poslovneža Christopherja O'Neilla, ki je bil v nedeljo.

V veselem pričakovanju pa je tudi starejša sestra Madeline in Carla Philipa, švedska prestolonaslednica Victoria, ki bo zibala marca prihodnje leto - torej mesec dni prej kot njena svakinja Sofia.

Po poroki še otrok
Sofio Hellqvist, nekdanjo zvezdnico resničnostnega šova Paradise Hotel in manekenko, je švedski princ do oltarja popeljal junija letos. Poroke so se udeležili tudi predstavniki evropskih kraljevih družin: iz Belgije, Danske, Nizozemske, Grčije, Norveške in Velike Britanije, manjkali pa niso niti predstavniki japonskega dvora.

Poroke se je udeležilo okoli 400 svatov, novoporočeni par pa se je s kočijo nato popeljal po ulicah Stockholma, kjer se je zbralo okoli 100.000 ljudi, ki so želeli pozdraviti novopečena zakonca.

Vihanje nosov nad prinčevo izbranko
36-letni princ in šest let mlajša Hellqvistova, ki naj bi se na prvi pogled zaljubila v neki restavraciji, sta v zvezi od leta 2010. Sofia je ob zaroki dejala, da je Carl Philip ena najbolj ponižnih oseb, kar jih je kdaj spoznala. Princ, ki je končal študij gozdarstva in kmetijstva, je znan kot veliki ljubitelj oblikovanja, fotografije in mode, Sofia pa je končala študij ekonomije in angleškega jezika.

Bolj kot s svojo izobrazbo pa je Sofia pritegnila pozornost s svojo preteklostjo, ki po mnenju številnih ni primerna za prihodnjo članico švedskega dvora. Tudi sam švedski dvor naj ne bi bil najbolj navdušen nad Carlovo izbiro.

Sofia je namreč nastopala v resničnostnem šovu Paradise Hotel, kjer so se tekmovalke z obnašanjem, ki ne pristaja ravno princesi, potegovale za bivanje v luksuznem hotelu. Obenem pa je kot manekenka pozirala tudi v toplesu za neko revijo za moške. Sofia je sicer javno izjavila, da se preteklosti ne sramuje in ničesar ne obžaluje, saj so jo te izkušnje naredile takšno, kot je.