Catherine se je predčasno vrnila na javno
Catherine se je predčasno vrnila na javno "sceno". Foto: EPA/Reuters
Catherine in William
31-letni William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, je priznal, da ponoči ne vstaja toliko, da bi poskrbel za dojenčka, kot Catherine, ki ji po njegovem prepričanju uspeva zelo dobro. Foto: EPA/Reuters

Catherine se je skupaj s svojim možem, britanskim princem Williamom, udeležila odprtja tridnevnega ultramaratona Ring O'Fire na otoku Anglesey severno od Walesa.

Britanski dvor ni predhodno napovedal, da se bo na prireditvi pojavila tudi novopečena mamica, a tega niso mogli niti napovedati, saj se je, kot piše Us Weekly, Kate tik pred zdajci odločila, da bo svojega moža pospremila na športni dogodek. K opravljanju svojih javnih dolžnosti se je tako vrnila relativno hitro po porodu, za predčasno vrnitev pa se je odločila, ker se je želela tako vsem zahvaliti za podporo in lepe želje, ki sta jih dobila po rojstvu sinčka.

Kate, ki je navdušila s svojim videzom - oblečena je bila v črne hlače, zelen suknjič in čevlje z odebeljenim podplatom, je prijazno pozdravljala obiskovalce maratona, tako William kot Kate pa sta z nekaterimi tekači tudi pokramljala pred samim začetkom maratona. Med drugim je Kate dejala, da je njen sinček dobro, zanj pa v njeni odsotnosti skrbi njegova babica Carol Middleton.

Kate je pokazala vitko postavo, vir blizu družini Middleton pa je dejal, da odvečnih nosečniških kilogramov ni izgubila z dieto: "Nekaj tednov po rojstvu sploh ne bi mogli reči, da je Kate rodila. Kate še vedno doji, nekaj odvečnih kilogramov, ki jih je pridobila med nosečnostjo, pa se je kar izgubilo. Ni na dieti."

Mlada družina se septembra seli
Odprtje maratona je verjetno ena izmed zadnjih javnih obveznosti Williama in Catherine v Angleseyju. William je razkril, da se bo v kratkem poslovil od Angleseyja, potem ko se mu bo septembra iztekla služba v Kraljevem letalstvu (Raf). Z ženo Kate in novorojencem Georgeem se bodo preselili drugam, je povedal William, ni pa razkril, kakšne načrte natančno imajo za prihodnost. Nekateri poznavalci napovedujejo, da se bo družina preselila v London, kjer bo William postopoma prevzemal vse več dolžnosti iz rok svoje 87-letne babice, kraljice Elizabete II.