Anna - prava Avstrijka v narodni noši. Foto: Facebook Anna Fenninger
Anna - prava Avstrijka v narodni noši. Foto: Facebook Anna Fenninger
Anna Fenninger
Na smučkah tudi v namibijski puščavi. Foto: Facebook Anna Fenninger

Lindsey Vonn jo spravljajo ob živce: "Le zato, ker imam svetle lase? Ampak imam tudi osebnost!"

24-letna Anna je kljub velikim uspehom - nazivu svetovne prvakinje v superkombinaciji leta 2011, štirim zmagam v svetovnem pokalu in tretjemu mestu v končni razvrstitvi lanskega svetovnega pokala - še vedno nekoliko v ozadju. Lani je seveda vsem "dala vetra" Slovenka Tina Maze, predtem se je glavno rivalstvo v ženskem belem cirkusu odvijalo med Američanko Lindsey Vonn in Nemko Mario Höfl-Riesch.

A Anna, ki prihaja iz vasice Adnet na Solnograškem, je vedno zraven, vedno pripravljena, da se prebije v sam vrh ali vsaj na oder za zmagovalke. Mnoge navijače pa si je Avstrijka, velika 1,65 metra, nabrala tudi po zaslugi svojega prikupnega videza. A ko boste v soboto gledali prvo tekmo nove sezone v Söldnu, bodite pozorni, saj se je Anna spomladi prelevila v plavolasko. In čez poletje počela še mnoge druge stvari, ki jih je skrbno objavljala na družbenih omrežjih.

Borka za ohranitev gepardov
Fenningerjeva je namreč postala obraz organizacije za zaščito gepardov, zato je poleti odpotovala v Namibijo, kjer je na lastne oči lahko opazovala življenje teh elegantnih živali. Na tamkajšnjih sipinah je posnela tudi več fotografij, na katerih je oblečena v kostum z gepardjim vzorcem. "Ta kampanja je kot nalašč zame. Odraščala sem na kmetiji, zato sem bila vedno tesno povezana z živalmi. Gepardi me posebej navdušujejo, sploh njihovo gibanje, zato moramo resnično napeti vse moči in se potruditi, da ne bodo izumrli. Trije tedni v Namibiji so bili nepozabni, še nikjer nisem videla tako čudovite narave in uživala v takšni tišini," je dejala za enega izmed avstrijskih portalov.

Seveda se ni mogla izogniti niti vprašanjem o barvi las. Kako se je odločila za ta korak? "Že nekaj časa sem se poigravala s to mislijo, a nisem si drznila. Nato pa mi je fant rekel, naj ne bom tako strahopetna in poskusim. A še vedno nisem bila prepričana ... Tako sem si sprva naredila le nekaj svetlih pramenov, preden sem postala plavolaska," je dejala Anna, ki je v zvezi z Manuelom Veithom. Veith je bil član avstrijske reprezentance v deskanju na snegu, a je spomladi končal kariero, tako da jo bo lahko pogosteje spremljal na tekmah.

"Če mi ne bo šlo, bodo svetli lase izgovor"
"Manuelu sem bila kot svetlolaska všeč, mnogi prijatelji pa me sprva sploh niso spoznali. A počasi so se navadili, jaz pa tudi in zdaj si sploh ne predstavljam, da bi imela drugačno barvo las,"
je dejala Anna in v smehu dodala: "Plavolaska bom ostala vsaj do prve tekme. Smučanje in barva las sicer nimata nobene povezave, a če mi ne bo šlo, bom imela vsaj izgovor, da sem plavolaska ..." Mimogrede, bodite pozorni tudi na njeno čelado, na kateri bo mogoče videti geparda.

Spremljala Tino
Prikupna Anna, ki je poleti obiskala tudi Južno Ameriko, pa ima že vso kariero zanimivo težavo - da bi bila dovolj močna, bi morala pridobiti nekaj kilogramov, a se ji nikakor ne uspe zrediti. "Poleti sem sicer pridobila še nekaj mišične mase, a to še vedno ni dovolj." Dodala je, da je spremljala, kaj je poleti počela Tina Maze, o Lindsey Vonn pa ne ve veliko. "Sicer veliko objavlja na Facebooku, a to je zame sanjski, neresnični svet. Tja lahko napišeš karkoli, a vsega ne jemljem resno. Zato se osredotočam nase, saj sem edina oseba, na katero lahko vplivam. Če bi preveč razmišljala o drugih, bi se mi zmešalo ..."

Nekaj utrinkov iz poletja Anne Fenninger si oglejte v spodnji galeriji. Kako se je obrestovalo trdo delo vseh deklet, ne le Anne, čez poletje, bomo lahko videli že v soboto. Mimogrede, Lindsey Vonn je prav danes sporočila, da še ni dovolj pripravljena, zato je že odpotovala domov v Vail, kjer bo vadila za ameriški del turneje.