Zvezdnika Somraka Robert Pattinson in Kristen Stewart sta, čeprav sta par tudi za kamerami, na odru uprizorila neroden poljub. Foto: Reuters
Zvezdnika Somraka Robert Pattinson in Kristen Stewart sta, čeprav sta par tudi za kamerami, na odru uprizorila neroden poljub. Foto: Reuters
Tom Cruise in Jennifer Lopez
Tom Cruise se je preoblekel v lik Lesa Grossmana in zaplesal z divo Jennifer Lopez. Foto: Reuters
Sandra Bullock se ni mogla upreti sočnim ustnicam Scarlett Johansson. Foto: Reuters

Mlada luna je postala najboljši film, druge nagrade - že kar znamenita "pokovka" - pa so šle v roke zvezdnikom Kristen Stewart in Robertu Pattinsonu ter Anni Kendrick (videli smo jo tudi ob Georgu Clooneyju v drami V višave), ki so jo gledalci MTV-ja izbrali za najboljšo novo igralko.

Oboževalci so dobili tudi ekskluzivni vpogled v vsebino tretjega filma Mrk, ki v kina prihaja 30. junija.

Nerodni poljub Roma in Kristen
Stewartova je dobila pokovko za najboljšo žensko igralko in najboljši poljub, slednje priznanje si deli s Pattinsonom, s katerim sta par tudi v resničnem življenju, a sta na odru namenoma uprizorila neroden poljub, da ne bi preveč razburila najstniških oboževalcev, ki so bili v amfiteatru Gibson blizu Hollywooda v veliki večini. Pattinson je poleg priznanja za najboljši moški nastop dobil tudi naziv največjega svetovnega superzvezdnika.

Na odru že kar razvpito spodobne in "neškodljive" prireditve, namenjene MTV-jevemu glavnemu občinstvu, najstnikom in dvajset-in-nekajletnikom, sta presenetila hollywoodska veterana Tom Cruise in Sandra Bullock.

Razigrana Tom in Sandra
Prvi je zaplesal z Jennifer Lopez in oživil lik plešastega Lesa Grossmana, sluzavega studijskega šefa iz komedije Tropski vihar, Bullockova pa je dobila nagrado za dosežke v karieri in se malce "mečkala" s Scarlett Johansson.

Betty White, več kot 80-letna nekdanja zvezdnica Zlatih deklet, ki spet dosega priljubljenost (k temu je pripomoglo predvsem nastopanje v nadaljevanki Zvezde na sodišču, pa tudi v tv-oglasih), pa je Bullockovi pela hvalnice in jo označila za "narodni zaklad".

Sproščen pogled na filmsko industrijo
Dobitniki MTV-jevih filmskih priznanj, ki veljajo za najbolj sproščene in hudomušne nagrade v filmski industriji, so po navadi obveščeni vnaprej, zato imajo sedeže blizu odra in niso videti presenečeni, ko podeljevalci pokličejo njihova imena.

Britanski igralec Tom Felton iz filmske serije Harry Potter pa je v zaodrju vseeno povedal, da je bil kar malce v zadregi, ko je nagrado za najboljšega hudobneža dobil namesto Christopha Waltza, ki je za svoj izjemni nastop v Neslavnih barabah dobil takorekoč vsako igralsko priznanje v sezoni nagrad, tudi oskarja za najboljšega stranskega igralca. "Smešno, mar ne? Že biti nominiran v isti nagradi kot on je prav smešno, kaj šele to, da sem ga premagal!"

Nekaj utrinkov z rdeče preproge in s podelitve nagrad si poglejte v fotogaleriji spodaj.