Brigitte Macron je poučevala francoščino tudi Emmanuela Macrona. Foto: Reuters

Novinarjem je pojasnila, da bo poučevala iskalce zaposlitve ali tiste, ki niso dokončali srednje šole, si pa želijo najti zaposlitev. Dejala je, da je sicer nekoliko nervozna, a da je dobro, da bo spet "v akciji", povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Šola stoji v predelu Clichy-sous-Bois na severovzhodu Pariza, ki velja za eno najrevnejših sosesk francoske prestolnice. Tam so se na primer leta 2005 tudi začeli veliki neredi.

Brigitte Macron je dejala, da je program poučevanja odraslih ljudi, da si pridobijo srednješolsko izobrazbo, zelo pomemben. Nikoli ni prepozno za nov začetek, je poudarila.

Macronova se je poučevanju odrekla pred štirimi leti, da je lahko podprla politično kariero svojega moža. Nazadnje je poučevala v prestižni zasebni šoli v Parizu, še poroča DPA.

"Ne počutim se kot prva dama. To je prevod ameriškega izraza, v povezavi s katerim ne maram prav ničesar. Kadar slišim ta izraz, se vedno oziram okoli sebe in se sprašujem, o kom se govori," je Macronova v intervjuju za Elle povedala, da je vse naloge prve dame prevzela neformalno.