Par sta bila dobrih dvajset let, ostajata pa prijatelja in sodelavca. Foto: EPA
Par sta bila dobrih dvajset let, ostajata pa prijatelja in sodelavca. Foto: EPA
Stefano Gabbana in Domenico Dolce
Modna hiša Dolce & Gabbana ostaja v skupnih rokah. Foto: EPA

Stefano, ki nikoli ni skrival, da je gej, naj bi namreč eno svojih dobrih prijateljic prosil, če bi bila pripravljena biti mati njegovega otroka. "Hočem svojega otroka, biološkega otroka, ki bo spočet z umetno oploditvijo," naj bi modni oblikovalec povedal za neki italijanski časopis. Prijateljica, katere imena ni povedal, je bila "najprej malo šokirana, potem pa se ji je to zazdela dobra ideja."

"Otrok potrebuje mamo!"
Pred kratkim se je Gabbana sicer javno izrekel proti odraščanju otrok v homoseksualnih gospodinjstvih, tako da ni popolnoma jasno, v kakšni družini bo rasel njegov otrok. "Nasprotujem ideji, da otroci živijo s 'staršema' istega spola. Otrok potrebuje mamo in očeta. Svojega otroštva si ne morem predstavljati brez mame," je razložil.

Brez Domenica še vedno ne more
Razgovoril se je tudi o svoji ljubezenski zvezi z Domenicom Dolcejem. 44-letni Stefano in 48-letni Domenico sta se srečala leta 1980 v Benetkah in dve leti pozneje oblikovala svojo modno znamko. Prvo kolekcijo sta pokazala leta 1986. Po več kot dvajsetih letih pa sta februarja 2005 sporočila, da se razhajata. Poudarila sta sicer, da bosta še naprej poslovna partnerja, le njune ljubezenske zveze je bilo konec. "To je bi pravi šok. Še zdaj me preseneča, da sva nekako prebrodila ta travmatični razhod, ki ni za geje nič lažji kot za heteroseksualce. Še vedno pa sva prijatelja in lahko delava skupaj, ker sva imela res lepo ljubezensko zgodbo. Jaz sem zdaj našel nekoga drugega, a Domenico bo vedno najpomembnejši človek v mojem življenju," je povedal Stefano Gabbana.