Del produkcijske ekipe, ki se zanima za nakup, je tudi 58-letni Clooney. Foto: Reuters
Del produkcijske ekipe, ki se zanima za nakup, je tudi 58-letni Clooney. Foto: Reuters

Malaga je bila vrsto let stalna spremljevalka španskega drugoligaškega dogajanja, v zadnjem času pa zapadla v hude težave, za katere navijači krivijo trenutnega lastnika kluba, Katarca Abdulaha Al Thanija. Ta zaradi finančnih težav kluba, namiguje se tudi na stečaj, v letošnji sezoni ni smel kupovati novih igralcev.

Čeprav je Al Thani zadnja leta odklanjal spodbude, da bi moral Malago prodati in poiskati nove lastnike, vse kaže, da se bo le zgodil premik. Za nakup nogometnega kluba se je ogrela ameriška filmska produkcijska skupina, katere del je tudi George Clooney.

"V Malagi je trenutno zelo močno filmsko produkcijsko podjetje, ki želi iz Malage narediti evropski Hollywood. Tukaj snemajo televizijske serije za Amazon, istočasno pa se pogajajo tudi za prevzem kluba," je potrdil Antonio Aguilera, predsednik manjšinskih delničarjev Malage.

Američani so sicer pripravljeni plačati več, kot je za klub odštel Al Thani, torej več kot 36 milijonov evrov, vendar niso pripravljeni ustreči njegovi nori zahtevi izpred dveh dni, da bi za drugoligaša odšteli kar 100 milijonov evrov.

Produkcijska ekipa želi iz kluba, ki deluje v rojstnem mestu Antonia Bandersa, ustvariti edinstven šov po zasnovi Trumanovega šova, piše Daily Mail. Dogajanje v klubu naj bi snemali 24 ur na dan in tako ponudili ekskluziven vpogled v vsakdan nogometnega kluba.