57-letni igralec, ki je bil z ženo Amal gost na poroki Meghan in princa Harryja, je obsodil način, kako je Meghan obravnavana, vse odkar se je pridružila britanski kraljevi družini. Njeno izkušnjo je primerjal s tisto, ki jo je imela princesa Diana.

Amal in George Clooney sta bila svata na poroki Harryja in Meghan. Foto: Reuters
Amal in George Clooney sta bila svata na poroki Harryja in Meghan. Foto: Reuters

"Meghan Markle preganjajo povsod in jo ponižujejo," je povedal medijem na tiskovni konferenci ob izidu prej omenjene serije, piše avstralska revija Who.

Nadaljeval je: "Je ženska, ki je sedem mesecev noseča, zasledujejo jo in preganjajo na enak način, kot so Diano. Zgodovina se ponavlja ... Videli smo, kako se je to končalo," je povedal, ozirajoč se na usodno nesrečo leta 1997, v kateri je Diana umrla. Pojavljale so se številne teorije zarote glede njene smrti, na koncu pa so vse preiskave pokazale isto: Dianina smrt je bila splet nesrečnih okoliščin, saj je bil voznik pod vplivom alkohola, vozil je prehitro, kar pa je bila tudi posledica želje, da ubeži sedmi sili.

Potem je odgovoril tudi na vprašanje, ali bo eden izmed botrov prvorojencu Meghan in Harryja. "Ja, menda bom boter kraljeviču," se je sprva pošalil in potem kategorično zanikal, saj "sem oče dvojčkov in imam dovolj sra***, dobesedno!"

Amal in George imata dvojčka Ello in Alexandra, ki sta se rodila junija 2017.