George Michael, ki je pred tremi leti napovedal, da ne bo več nastopal na koncertih, se je letos spet odpravil na turnejo, vendar mu je ni uspelo izpeljati do konca. Foto: EPA
George Michael, ki je pred tremi leti napovedal, da ne bo več nastopal na koncertih, se je letos spet odpravil na turnejo, vendar mu je ni uspelo izpeljati do konca. Foto: EPA

48-letni glasbenik je namreč najprej odpovedal le nekaj koncertov v prihodnjih dneh, ker pa se mu stanje le počasi izboljšuje, se je po nasvetu zdravnikov odločil, da odpove oz. za nedoločen čas prestavi 14 koncertov v okviru turneje Symphonica, ki bi jih še moral imeti. Za zdaj še potekajo pogovori o tem, ali bodo datume koncertov le prestavili na poznejši čas ali pa jih bodo povsem odpovedali.

"Da bi zagotovili njegovo popolno okrevanje, so Georgeu Michaelu zdravniki svetovali, naj odpove še preostanek turneje Symphonica in se namesto tega posveti samo počitku," je v izjavi za javnost pojasnil glasbenikov tiskovni predstavnik.

"George Michael ima hudo pljučnico. Druga namigovanja o naravi njegove bolezni so brez osnov in neresnična," je še zapisal zvezdnikov predstavnik in dodal, da mu v dunajski bolnišnici nudijo "izvrstno zdravstveno nego". Ob tem je dodal še: "Njegovo telo se odziva na zdravljenje in počasi okreva."

Obvezno potrebuje mir in počitek
Doktorja Christoph Zielinski in Thomas Staudinger iz dunajske bolnišnice sta bila v izjavi kratka in jedrnata - pojasnila sta, da so Michaela hospitalizirali zaradi "izjemno hude pljučnice" ter dodala: "Njegovo stanje se je stabiliziralo. Na zdravljenje se dobro odziva. Trenutno ni mogoče predvideti, kdaj bo okreval, ampak zagotovo ne bo mogel izpeljati preostanka turneje. Poleg zdravljenja sta obvezna tudi popolna mir in počitek."

Zvezdnika so v omenjeno bolnišnico prepeljali z zasebne klinike Rudolfinerhaus, kjer so ga sprejeli v ponedeljek, ko so se med počitkom v razkošnem hotelu Imperial pojavili prvi znaki bolezni.

Od 47 koncertov jih je 14 odpadlo
Nekdanji član zasedbe Wham! je svojo turnejo začel avgusta v Pragi, nastopiti pa bi moral v 47 mestih po Evropi, vendar je zadnji del turneje, ki bi se morala končati 19. decembra, preprečilo njegovo slabo zdravje.

V zadnjem času ima glasbenik pogoste težave z zdravjem. Oktobra je moral zaradi virusne okužbe prestaviti nastop v dvorani Royal Albert Hall v Londonu, njegovim oboževalcem, ki mu sledijo na Twitterju, pa ni ušlo niti to, da sicer zagrizeni "tviteraš" od 17. novembra na priljubljenem spletnem družabnem omrežju ni objavil ničesar.