George Michael se spet veselo smehlja. Foto: EPA
George Michael se spet veselo smehlja. Foto: EPA

47-letni zvezdnik je bil sicer zaradi vožnje pod vplivom mamil in trka v neko trgovino obsojen na osem tednov zapora in denarno kazen 1.500 evrov. A kot predvideno, je George na svobodo zakorakal že po mesecu dni, preostalo kazen pa bo odslužil na prostosti, pogojno. Okrožni sodnik pa mu je že avgusta odredil šestmesečno prepoved vožnje.

Že med prestajanjem zaporne kazni je Georgios Panayiotou, kot je njegovo pravo ime, poskrbel, da je javnost izvedela, da v zaporu, kljub svojemu zvezdniškemu statusu, ni privilegiran. "Zaporniško osebje je bilo z menoj prijazno, tako kot z drugimi zaporniki," je povedal.
George je stari znanec prometne policije
George, ki se je pod vplivom mamil julija letos zaletel v trgovino s fotografsko opremo, pa je že stari znanec prometne policije. Februarja 2006 je namreč v londonskem Hyde Parku obdrsnil tri parkirana vozila, ko je skušal odpeljati s parkirnega prostora. Takrat je priznal, da je "zelo slab voznik".
Oktobra 2006 pa so ga našli z glavo na volanu avtomobila, ki je blokiral križišče. Priznal je, da je vozil pod vplivom zdravil. Za kazen je moral opravljati družbenokoristna dela. Lani pa je bil vpleten v trčenje s tovornjakom zunaj Londona. Takrat je v izjavi za javnost zatrdil, da je bil popolnoma trezen.