Branje se je začelo prav na začetku, pri prvem poglavju prve knjige. Foto: IMDb
Branje se je začelo prav na začetku, pri prvem poglavju prve knjige. Foto: IMDb

Prvo poglavje na portalu je prebral kar Harry Potter sam, oziroma njegov igralec v filmski adaptaciji knjižne uspešnice, Daniel Radcliffe. Portal je ob začetku karantene ustanovila in financirala kar pisateljica sama, da bi preživljanje osamelih ur doma svojim oboževalcem nekoliko olajšala.

"Starši, učitelji in skrbniki bodo verjetno v naslednjih tednih potrebovali dobro mero čarovnije, da bodo lahko zabavali svoje otroke", je ob zagonu spletnega portala dejala Rowling. Pisateljica tudi po koncu serije o čarovniškem svetu aktivno sodeluje pri ustvarjanju novih oboževalcev serije.

Serijo branj poglavij iz knjig bodo po Radcliffu nadaljevali drugi znameniti igralci in igralke ter druge znane osebnosti iz sveta televizije, filma literature in celo športa. Med do zdaj znanimi imeni na seznamu zvezdniških pripovedovalcev najdemo Stephena Fryja, Dakoto Fanning in Davida Beckhama.

Knjige o najstniškem čarovniku gotovo spadajo med najbolj priljubljene knjižne serije vseh časov, filmi, posneti po knjižni predlogi J. K. Rowling, pa so njihove igralce v trenutku izstrelili med največje zvezde filmskega sveta in jih za vedno zaznamovali.