Loughlinova je s pomočjo prevare izobrazbo na prestižni univerzi omogočila obema hčerkama. Foto: AP
Loughlinova je s pomočjo prevare izobrazbo na prestižni univerzi omogočila obema hčerkama. Foto: AP

19-letna Olivia, ki na priljubljenem YouTube kanalu ustvarja pod imenom Olivia Jade, je bila tarča kritik že pred časom, saj je v enem izmed videoposnetkov dejala, da ji je univerza zanimiva zgolj zaradi vseh zabav, ki se jih lahko udeležuje.

Sorodna novica Bogati in slavni Američani otrokom "kupovali" vpise na elitne univerze

Eden izmed oboževalcev ji je postavil vprašanje, kako usklajuje svojo kariero na družbenih omrežjih in študij, na kar je odgovorila, da v bistvu sploh ne ve, koliko predavanj bo obiskovala. "Moram se pogovoriti s profesorji in dekanom ter upam, da mi bo uspelo vse skupaj uskladiti. Želim si predvsem izkušnje z zabavami, za samo šolo mi je, kot veste, precej vseeno."

Oboževalci so jo nato obtožili, da ni hvaležna za izobrazbo in da ima privilegiran pogled na univerzo ter šolo. "Če sovražiš šolo, zakaj si se odločila za študij? V bistvu je precej žaljivo, saj si ogromno ljudi želenega študija sploh ne more privoščiti," je zapisal eden izmed uporabnikov.

Po množici kritik se je opravičila

Po številnih kritikah je najstnica posnela še en video, v katerem se je opravičila in dejala, da je samo sebe razočarala. "Rekla sem nekaj izjemno ignorantskega in neumnega, zato je izpadlo, kot da za izobrazbo nisem hvaležna. Obiskujem resnično dobro šolo, vendar je izpadlo, kot da mi je vseeno. Samo sebe sem razočarala."

Kot smo že poročali, je bilo več slavnih in bogatih Američanov aretiranih, saj so s pomočjo prevar svoje otroke vpisovali na ugledne univerze, med njimi pa je bila poleg Loughlinove tudi zvezdnica serije Razočarane gospodinje Felicity Huffman.

Varščina za Huffmanovo 250 tisoč dolarjev

Glavni organizator prevare je bil William Singer, ki je po poročanju ABC-ja svojo krivdo že priznal, Huffmanova pa je bila že izpuščena iz pripora, potem ko je bilo poravnano 250 tisoč dolarjev varščine.

Singer je navadno za prevaro našel nekoga, ki je namesto otroka zvezdnikov opravil sprejemni izpit za univerzo, od staršev pa je za to dobil honorar, ki je znašal od 200 tisoč do 6,5 milijona dolarjev. Skupno naj bi mu plačali približno 25 milijonov dolarjev.

Na ta način je bila na univerzo sprejeta tudi Olivia, ki si je sprejem na univerzo "zaslužila" kot nadarjena športnica, čeprav tega talenta ni izkazovala. Tako sta obe s sestro prišli v veslaško moštvo Univerze v Južni Kaliforniji.

Lori Loughlin se na obtožbe za zdaj še ni odzvala, je pa izbrisala vse svoje uporabniške račune na družbenih omrežjih.