Cristiana Ronalda so na odprtju pozdravili tudi številni oboževalci. Foto: EPA
Cristiana Ronalda so na odprtju pozdravili tudi številni oboževalci. Foto: EPA
false
Slavni nogometaš je moč in denar združil z enim najbogatejših Portugalcev, ki je že vrsto let lastnik verige hotelov Pestana, Dionisiem Pestano (na desni). Foto: EPA

Hotela sta moderna kot jaz, ki sem mlad, sodoben moški. Hotela izražata moj način življenja; imata ogromno reči za preganjanje dolgčasa, sta tako rekoč kot drugi dom.

false
To je drugi izmed štirih hotelov, ki jih Ronaldo in Pestana nameravata odpreti. Celotno naložbo cenijo na 54 milijonov britanskih funtov. Foto: Reuters
false
V Lizboni so odprli hotel Pestana CR7. Foto: EPA

"Življenje ni le nogomet. Seveda je moja velika strast, a moram razmišljati o prihodnosti. Ne ostane mi še veliko let, še kakšnih 10 ali malo manj, tako da moram zreti v prihodnost," je 31-letni zvezdnik Real Madrida povedal za portugalski A Bola na odprtju hotela.

Po nedeljski tekmi z Eibarjem, na domači zelenici je Real le remiziral (1:1), je zvezdnik kraljevega kluba poletel na Portugalsko, saj ni mogel manjkati na svečanem odprtju svojega drugega hotela, prvega je odprl julija v svojem rojstnem kraju Funchalu na Madeiri.

Tokrat se je hotél odločil odpreti v Lizboni, v mestu, ki predstavlja, kot je sam povedal, pomemben mozaik v njegovi uspešni nogometni karieri.

Na odprtju se je pojavil skupaj z mamo Dolores in nogometnim agentom Jorgejem Mendesom, pojavili so se tudi številni znani obrazi, med njimi tudi Fernando Santos, selektor portugalske nogometne reprezentance, aktualnega evropskega prvaka. Za prvega zvezdnika portugalske izbrane vrste, ki ga pozna od njegovega 18. leta, je povedal, da je oseba z veliko odlikami in z veliko željo po zmagi: "Je super fant, z glavo na pravem mestu."

Hotel CR7 Pestana Lisboa, v katerem najdemo 82 sob, je postavljen na ulici Rua da Prata v središču mesta, njegova ciljna skupina pa so mladi (med 18 in 34 leti), a premožni gosti - za sobo je namreč treba odšteti od 250 do 1.250 evrov na noč.

To je drugi izmed štirih hotelov, ki jih Ronaldo namerava odpreti skupaj z Dionisiem Pestano, predsednikom največjega portugalskega imperija hotelov. Naslednja dva bodo odprli v New Yorku in Madridu.

"Hotela moderna kot jaz"
Ob odprtju je Portugalec za špansko tiskovno agencijo Efe povedal, da je bila njegova otroška želja imeti svoj hotel: "Oba, ki že obratujeta, imata moj pečat. Sta moderna tako kot jaz, ki sem mlad, sodoben moški. Hotela izražata moj način življenja; imata ogromno reči za preganjanje dolgčasa, sta tako rekoč kot drugi dom." Razkril je tudi, da je zanj v hotelu najpomembnejša postelja: "Mora biti kakovostna, tako da zagotavlja udoben spanec oziroma počitek. Hkrati mora biti hotel prijeten, imeti mora dobro hrano, skratka, dober hotel je tisti, ki ima vse potrebno oz. 'all package'."

Ronaldov "naj" junak: Peter Pan
Sledilo je vprašanje o drugih segmentih, v katere Portugalec vlaga zaslužene milijone. Kot je znano, ima rad modo, zdaj tudi hotele, kaj pa filmsko industrijo? "Zakaj pa ne? Ne zapiram si vrat. Če bo projekt zanimiv, se bomo pogovorili in videli, kaj je zame najbolje. Zagotovo pa se ne bom šel novinarstva. To je tako kot nogomet zelo težko področje."

V nadaljevanju je Ronaldo priznal, da obožuje bakalar, da zelo rad obiskuje restavracije in degustira različno hrano, da v času, ko ni na treningih, spremlja razvoj svojega sina, da si želi še veliko otrok in da je njegov najljubši pravljični junak Peter Pan.

In kaj bi počel v Madridu, če bi bil lahko en dan neviden. "Šel bi v Retiro (park v Madridu), se usedel na kavo in bil povsem miren, saj me nihče ne bi prepoznal."

Discover my new favourite spot in Lisbon! @pestanacr7 #TimeToWin | www.pestanacr7.com

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Sep 20, 2016 at 10:05am PDT

Hotela sta moderna kot jaz, ki sem mlad, sodoben moški. Hotela izražata moj način življenja; imata ogromno reči za preganjanje dolgčasa, sta tako rekoč kot drugi dom.