Jada se je poslovila od dolgih las. Foto: AP
Jada se je poslovila od dolgih las. Foto: AP

V pogovorni oddaji Red Table Talk je igralka, žena Willa Smitha, spregovorila o "strašnih" dneh, ko je začela opažati, da z njenimi lasmi nekaj ni v redu. "Veliko ljudi me sprašuje, zakaj imam lase v zadnjih mesecih pogosto zakrite. O tem težko govorim, a bom vseeno zbrala moč. Spoprijemam se z izpadanjem las. Opravila sem že nekaj zdravniških pregledov, da bi odkrili vzrok. Nekateri strokovnjaki menijo, da je to zaradi stresa, drugi sumijo na avtoimunsko kožno bolezen alopecijo."

"Oboževala sem svoje močne, goste lase, zato me je pretreslo, ko mi je med tuširanjem nekega dne v rokah ostalo več šopov las. V paniki sem se začela spraševati, ali bom postala plešasta. To je bil eden tistih trenutkov v življenju, ko sem se dobesedno tresla od strahu. Kmalu sem si lase močno ostrigla in mislim, da me nikoli več ne boste videli kot dolgolasko," je dejala.

Od januarja tako Jada nosi asimetrični paž, vse pogosteje pa si lase prekriva s pokrivali. "Lasje so bili pomemben del mene, pri umivanju las sem vedno imela določen ritual. Čudovito je bilo, ker sem vedno lahko spreminjala pričeske. Zdaj sem se sprijaznila, da te izbire kmalu ne bom imela več." Kmalu je ugotovila, kako velika izbira turbanov ji je na voljo. "Zdaj jih obožujem, ko jih nosim, se počutim kot kraljica."

Čeprav je izguba las Jado pretresla, pa je dejala, da ji je najbolj pomagalo, ko je na težavo pogledala s širše perspektive. "Nekateri se bojujejo z rakom. Nekateri imajo doma bolne otroke. Višja sila nas ves čas preizkuša. Ko sem pogledala na svojo težavo na ta način, sem se pomirila in jo sprejela."

Feels good to be back ✨

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith) on May 3, 2018 at 4:26pm PDT