James Franco in Lindsay Lohan sta bila prijatelja. Lindsay je hotela, da bi postala tudi kaj več, a Franco se ni strinjal. Foto: EPA
James Franco in Lindsay Lohan sta bila prijatelja. Lindsay je hotela, da bi postala tudi kaj več, a Franco se ni strinjal. Foto: EPA

Franca je vprašanje popolnoma presenetilo, Stern pa je nadaljeval: "To je bilo že pred časom, takrat je bila še veliko bolj privlačna, kajne?"

34-letni igralec se je nato le zbral in odgovoril: "Oh, joj. Uboga Lindsay, že nekaj časa nisem govoril z njo, bila pa sva prijatelja," je povedal Franco in opisal, kako sta se z Lindsay spoznala prek skupnih prijateljev, ko sta oba stanovala v hollywoodskem hotelu Chateau Marmont - igralka je tam živela celo nekaj let, Franco pa se je v hotel začasno odselil takrat, ko so prenavljali njegovo domovanje v Los Angelesu.

Stern pa je vztrajal naprej: "In takrat ste jo zavrnili, ko se vam je ponudila kot ženska?" Franco se je poskušal braniti, da se ne želi hvaliti in da ne ve, kako se je to sploh razvedelo, nato pa je pojasnil: "Lindsay je imela težave že takrat, zato se pač počutiš nenavadno. Res sem jo imel za prijateljico. Spoznal sem veliko ljudi s težavami in včasih si zato preprosto ne želiš storiti tega."

Aretacije in odvajanja
Danes 26-letna Lindsay se namreč že vrsto let bori z alkoholom, mamili in prihaja v navzkrižje z zakonom. V svoji kartoteki ima že celo kopico prekrškov in kazni, med drugim tudi dve aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola, krajo, uživanje opojnih substanc in tako naprej.

Igralka se je na losangeleških sodiščih pojavila že najmanj 20-krat. Šestkrat je že kršila pogojni izpust, obsojena je že bila na skupno devet mesecev zaporne kazni, a je za rešetkami dejansko preživela dva tedna. Poleg tega je bila 35 dni v hišnem priporu, oddelala pa je tudi 67 ur družbenokoristnega dela v bližnji mrtvašnici.

V kratkem se bo pri 26 letih že šestič odpravila na kliniko za zdravljenje odvisnosti od mamil in alkohola - od januarja leta 2007 je v petih različnih klinikah skupno preživela že 250 dni.