Cardi B se je po rdeči preprogi Grammyjev sprehodila v ekstravagantni obleki, v kakršni se je nekoč pojavljala njena velika vzornica Lady Gaga. Foto: Reuters
Cardi B se je po rdeči preprogi Grammyjev sprehodila v ekstravagantni obleki, v kakršni se je nekoč pojavljala njena velika vzornica Lady Gaga. Foto: Reuters

25-letna Grandejeva je na omenjenem družbenem omrežju burno reagirala (in tvite pozneje izbrisala), razjezila se je tudi, ker so na dogodek povabili celo starše pokojnega raperja, ki je zaradi prevelikega odmerka mamil umrl septembra lani, nato pa je njegovo delo, natančneje album Swimming, za katerega je dobil svojo edino grammyjevsko nominacijo sploh, ostalo brez priznanja, ki bi si ga po njenem mnenju zaslužilo. A dodala je, da ne gre za napad na Cardi B in da kolegici nagrado privošči.

Sorodna novica Umrl je priljubljeni ameriški raper Mac Miller

Zgodovinska zmaga omenjene raperke iz Bronxa, ki je postala prva ženska z grammyjem za najboljši rap album, Invasion of Privacy, je presenetila tudi njo samo. Na odru se kar ni mogla zbrati, nabirale so se ji solze, medtem ko je za roko držala svojega moža, prav tako raperja Offseta, s katerim sta zadnji mesec sicer polnila tabloide zaradi prepirov in napovedane ločitve, ki pa očitno zdaj ni več aktualna.

Sorodna novica Grammyji: Slavje družbenokritičnega rapa in ženske energije

26-letna nekdanja striptizeta se je pošalila, da bi morala za pomiritev morda pokaditi kak joint, v zahvalnem govoru pa se je poklonila možu in svoji dojenčici Kulture, ki se jima je z Offsetom rodila julija lani. "Ne zahvaljujem se ji samo zato, ker je moja hčerka, ampak zato, ker moj album, ko sem izvedela, da sem noseča, še ni bil končan. Morala sem pohiteti, da smo lahko videe posneli, dokler se mi še ni poznala nosečnost. Noči so bile dolge."

Kasneje je Cardi B objavila še posnetek na Instagramu, v katerem se je zahvalila ljudem za podporo in dodala: "V nekem članku sem prebrala, da družina Maca Millerja, če ne zmaga on, zmago privošči meni, zato tega grammyja delim s tabo, počivaj v miru!" Pozneje je dodala še sliko z naslovom omenjenega članka iz tabloida Us Weekly, Ariana pa se je na Cardijino objavo odzvala s čustvenčki, natančneje šestimi črnimi srčki.

Sorodna novica Užaljene Ariane Grande ne bo na "šovinistične" Grammyje, vskočila Lady Gaga

Grandejeva se je sicer pred dnevi zapletla v spor s producenti Grammyjev, zato je odpovedala tako nastop kot udeležbo na podelitvi in ni prevzela kipca za najboljši pop vokalni album (Sweetener).

Sprli naj bi se glede tega, katere pesmi naj bi glasbenica vključila v svoj nastop. 25-letnica si je želela najnovejše uspešnice 7 Rings, medtem ko so bili organizatorji proti temu in so skladbo dovolili zgolj kot del venčka pesmi, pri čemer bi drugo skladbo izbrali oni. Težava pa naj bi bila tudi v tem, da drugi izvajalci na podobne omejitve niso naleteli.