Foto: AP
Foto: AP

55-letni Depp je proti 32-letni Heardovi vložil tožbo, v kateri trdi, da so bile njene navedbe o nasilju za štirimi zidovi "potegavščina", na kar so se takoj odzvali njeni odvetniki, ki so zapisali, da je to "banalno dejanje le še eno v vrsti Johnnyjevih poskusov, da bi Amber utišal". "Dejanja g. Deppa dokazujejo, da ni zmožen sprejeti resnice o svojem ponavljajočem se nasilnem vedenju," so zapisali in dodali, da je Deppovo vedenje samouničevalno in da bo tokrat poražen, saj gre za tožbo, v kateri zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine, brez kakršne koli osnove.

Depp: Ni dokazov, da sem bil nasilen

Nato so udarili nazaj Deppovi odvetniki, ki pravijo, da njihov namen ni utišati Heardovo, prej nasprotno, saj da želijo zbrati nove dokaze, pa ne le od nje, ampak tudi od treh prijateljev, ki so ji pomagali pri prevari, in Elona Muska, s katerim je bila v zvezi po Deppu oziroma, kot trdi Depp, že v času njunega zakona. Dodali so še, da imajo nove dokaze o tem, da so bile njene obtožbe iz trte izvite.

55-letni Depp in 23 let mlajša Heard sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, poročena pa sta bila od februarja 2015 do maja 2016.

Depp trdi, daje Amber zvezo z milijarderjem Muskom začela že kak mesec po njuni poroki, ustanovitelj Tesle pa je pred predstavnikov sporočil, da to ne drži, saj naj bi se začel z igralko videvati šele maja 2016, pa še takrat le občasno. Njuno razmerje naj bi v romanco preraslo nekaj časa kasneje.

Sorodna novica Konec ločitvene sage Johnnyja Deppa in Amber Heard, igralec "lažji" za sedem milijonov

Maja 2016 je Amber Heard vložila zahtevo za prepoved približevanja, saj naj bi jo Depp pretepal. Depp je vse zanikal in leta 2016 sta se nekdanja zakonca pogodila zunaj sodišča, sedem milijonov, ki ji jih je moral odšteti nekdanji mož, je Heardova podarila v dobrodelne namene. Podpisala sta tudi dogovor o tem, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila.

Heard: Privezali so me na sramotilni steber

Zdaj Depp zahteva 50 milijoov odškodnine za javno blatenje, kaplja čez rob je bil članek Heardove iz decembra 2018, ki je izšel v časopisu Washington Post, z naslovom: "Spregovorila sem proti spolnemu nasilju in bila privezana na sramotilni steber naše kulture. To se mora spremeniti." Njegovi odvetniki trdijo, da si je zgodbo o zlorabi že leta 2016 izmislila, da bi pritegnila pozornost medijev in na ta način zagnala svojo kariero. Z navedbami naj bi škodila Deppovi karieri, zaradi novega članka, ki je "priročno" izšel tik pred prihodom novega filma Heardove, Aquaman, pa je ostal brez vloge Jacka Sparrowa v franšizi Pirati s Karibov, trdi igralec.

V tožbi Depp navaja še, da je Heardovo Musk "pozno ponoči" obiskoval v njunem stanovanju, ko je bil Depp v tujini, pri njej naj bi tudi tisto noč, ko je igralka "v javnosti pokazala svoj pretepeni obraz".

Heardova in Musk sta se razšla avgusta 2017, nato pa se januarja 2018 spet na kratko našla in mesec pozneje dokončno razdrla zvezo.