Prepoznavni logotip iz uvodne špice priljubljene serije 80. let. Foto:
Prepoznavni logotip iz uvodne špice priljubljene serije 80. let. Foto:

Polna hiša je bila izredno priljubljena ABC-jeva družinska nanizanka v Ameriki, predvajali pa so jo tudi v številnih drugih državah, tudi v Sloveniji. Snemati so jo začeli 22. septembra leta 1987, zadnja epizoda pa je bila posneta konec maja leta 1995.

Zgodba se dogaja v San Franciscu v Kaliforniji. Oče Danny Tanner (igral ga je Bob Saget) je po izgubi žene v prometni nesreči ostal sam s tremi hčerkami. Pri vzgoji mu pomagata "strica" Joey Gladstone (igral ga je Dave Coulier) in Jesse Katsopolis (John Stamos). Pozneje se druščini pridruži še Jessejevo dekle in nato žena Rebecca Donldson (Lori Loughlin), redna gostja Tannerjevih pa je tudi prijateljica najstarejše hčerke D. J. Kimmy.

Priljubljeno uvodno pesem serije Everywhere You Look lahko poslušate tukaj.

Polna hiša je v zvezde ponesla dvojčici Olsen (Mary Kate in Ashley), ki sta v seriji izmenjaje odigrali vlogo najmlajše hčerke Michelle. V spodnji fotozgodbi si lahko preberete, kaj počnejo zvezdniki priljubljene serije danes.

A. M.

Danny Tanner oziroma Bob Saget je oče družine, ki se po nesrečni smrti žene spopada z vzgojo treh hčera Michelle, D.J. in Stephanie. Prav tako kot Danny pa ima Bob tudi v resničnem življenju tri otroke z nekdanjo ženo Sherri Kramer. Saget je po snemanju serije nadaljeval z delom za televizijo. Ameriško občinstvo ga je lahko videlo kot gostitelja zabavne oddaje Najbolj smešni domači videi (America's Funniest Home Videos), med drugim pa je Bob leta 2005 posodil glas enemu izmed junakov animiranega filma Madagaskar (Madagascar). Trenutno igra v ABC-jevi nanizanki Surviving Suburbia.
Stephanie Tanner oziroma Jodie Sweetin je bila v nanizanki srednja hčerka, radovedna deklica s svetlimi kodri. V resničnem življenju pa je Jodie že dvakrat stopila pred oltar. Leta 2006 se je po štirih letih zakona ločila od igralca tenisa Shauna Holguina, 14 julija lani pa je večno zvestobo obljubila Codyju Herpinu. Jodie je imela tudi težave z zasvojenostjo z metamfetamini, zaradi česar je bila leta 2005 tudi na zdravljenju. Sicer pa je Jodie trenutno tekmovalka v oddaji v stilu Zvezde plešejo, Pants Off Dance Off na televiziji Fuse TV.
Michelle Tanner, vlogo katere sta odigrali Mary Kate in Ashley Olsen, je z nanizanko rasla od skorajda dojenčice do deklice, stare 8 let. Vloga najmlajše hčerke pa je dvojčici Olsen ponesla v zvezde. Dvojčici sta odigrali še številne vloge v različnih družinskih filmih. Sicer pa sta Mary Kate in Ashley v Hollywoodu znani predvsem kot modno osveščeni dekleti, ki ne zamudita nobene zabave. Dvojčici sta odraščali v svetu blišča, kar pa je bilo očitno preveč za Mary Kate, ki se je borila z zasvojenostjo od opojnih substanc, trpela pa je tudi zaradi anoreksije. Mary Kate je v zadnjem času nastopila v nekaj delih serije Gandža (Weeds).
John Stamos je odigral rockerskega strica deklet, Jesseja, ki se je ves čas trudil za uspeh v glasbeni industriji. V nasprotju z z Elvisom Presleyjem rahlo obsedenim Jessejem, ki je ves čas čakal na veliki predor na sceno, pa je Johnu v Hollywoodu precej dobro uspelo. Po ločitvi od lepotice Rebecce Romijn leta 2005 je dobil vlogo zdravnika Tonyja Gatesa v priljubljeni zdravniški seriji, ki se je pred kratkim poslovila z malih zaslonov, Urgenci (E. R.).
D.J. Tanner je odigrala Candace Cameron. Donna Jo je bila najstarejša hčerka v občutljivih najstniških letih. Candece izhaja iz igralske družina, odraščala je ob bratu, prav tako otroškemu zvezdniku, Kirku Cameronu (serija Growing Pains). Leta 1996 se je poročila z igralcem hokeja Valerijem Burom. Zakonca živita na Floridi skupaj z njunimi tremi otroki.
Rebecca – Becky, ki jo je odigrala Lori Laughlin, je bila edina odrasla ženska v hiši Tannerjevih. Rebecca, sicer Dannyjeva sovoditeljica jutranje televizijske oddaje, se je družini pridružila, potem ko se je začela videvati z Jessejem, s katerim sta se poročila v četrti sezoni serije. Tako kot njen televizijski mož Jesse je tudi Rebecca nato zašla v 'zdravniške vode'. Lori je namreč dobila vlogo zdravnice Joanne Lupone v ABC-jevi zdravniški seriji V nujnem primeru (In Case of Emergency). Lori, ki je bila že poročena z Michaelom Burnsom, je zdaj v zakonu z modnim oblikovalcem Mossimom Gianullijem.
Stric Joey, ki ga je odigral Dave Coulier, je pri Tannerjevih redno skrbel za smeh s svojimi komičnimi vložki. Joey oziroma Dave p je tudi sicer svoj smešni glas posodil junakom serij Teen Titans, The Jetsons in Detention. Coulier se je videval s pevko Alanis Morissette, ki mu je po razhodu napisala ne preveč lepo posvetilo v skladbi You Oughta Know. Dave, ki se je nazadnje pojavil v resničnostnih serijah Skating With the Stars in The Surreal Life, ima enega otroka iz zakona z Jayne Modean.
Radovedno in rahlo vsiljivo Kimmy Gibbler, prijateljico D. J. je odigrala Andrea Barber. Kimmy z izredno posebnim okusom za modo je bila izredno priljubljen lik serije. Sicer je Andrea Barber opustila igralsko kariero, na univerzi Whittier College pa je končala študij angleškega jezika. Z možem Jeremyjem Rytkyjem in triletnim sinom živijo v Veliki Britaniji.
Za konec pa še član, ki se je Tannerjevim pridružil najpozneje. Steve, ki ga je igral Scott Weinger, je bil namreč fant najstarejše Tannerjeve hčerke, D. J. Čeprav se je par v sedmi sezoni razšel, se je Steve vrnil v zadnjem delu serije. Sicer pa je Steve v resničnem življenju, torej Scott, končal študij na Harvardu, igral pa je tudi v nanizanki What I Like About You.