Justin Theroux skuša živeti čim bolj normalno in zasebnost skrbno skriva pred javnostjo. Foto: AP
Justin Theroux skuša živeti čim bolj normalno in zasebnost skrbno skriva pred javnostjo. Foto: AP
Justin Theroux, Jennifer Aniston
Justin Theroux in Jennifer Aniston sta se pročila leta 2015. Foto: AP

47-letni igralec Justin Theroux je za The New York Times prvič spregovoril o ločitvi od Jennifer Aniston, s katero sta se ločila februarja letos. Ločitev 49-letne Jennifer in tri leta mlajšega Justina, ki sta se spoznala na snemanju komedije Wanderlust leta 2011, poročila pa sta se avgusta 2015, je presenetila mnoge, saj je njuna zveza veljala za eno trdnejših v Hollywoodu. Oba sta se po ločitvi že pobrala, pred časom je o propadlem zakonu spregovorila Jennifer, zdaj pa je bil o razhodu pripravljen spregovoriti tudi veliko bolj zadržani Justin.

"Dobra novica je, da je bila to najbolj nežna ločitev, kar je mogoče, med nama ni nobenega sovraštva. Drug v drugega nočeva metati sekir, razhod je bil prijateljski. Sliši se dolgočasno, ampak med nama je bilo dovolj spoštovanja, da je bila tudi ločitev kar se da neboleča," je pojasnil Justin in dodal, da je bila ločitev "srce parajoča, zavedam se, da med nama ne bo nikoli več enako".

Podivjane govorice
Po ločitvi Justinu največ preglavic povzroča soočanje z mediji: "Kako naj se spopadem z govoricami, ki so čisto podivjale? Majhne in nepomembne dogodke napihnejo do takšne mere, da se čuti kot potres z magnitudo 10 po Richterjevi lestvici."

Justin, ki je znan po tem, da zasebnost skrbno varuje in kljub slavi skuša živeti čim bolj normalno, pravi, da se drži nasveta, ki mu ga je na začetku zveze z Jennifer dal prijatelj Jason Bateman. "Rekel je, da me bodo v medijih prikazali kot popolno drugega človeka. In če bom spremljal vse zgodbe o sebi, se mi bo zmešalo. Že zelo zgodaj sem se naučil, da ne sodelujem v tej norosti."

Tudi Jennifer je avgusta spregovorila, da se s poročanjem medijev težko spoprijema, saj je naveličana poslušati, da "Jen ne more obdržati moškega" in da noče imeti otrok, "ker je sebična in osredotočena le na kariero".