Timberlake velja za velikega oboževalca Withersove glasbe. Foto: Reuters
Timberlake velja za velikega oboževalca Withersove glasbe. Foto: Reuters

"Toliko si me naučil o tem, kako biti preprost in pristen. Še preden sva se srečala, sem med nama čutil močno vez," je pevec zapisal na Instagramu. "Tvoje besede in melodije … akordi, ki so jih spremljali … segli so mi v dušo in se me dotaknili. To je počela tvoja glasba. Združevala je ljudi."

Sorodna novica V 82. letu se je poslovil legendarni Bill Withers

Timberlake velja za velikega oboževalca Withersove glasbe, v enem izmed intervjujev je povedal, da je njegovo uspešnico Can't Stop the Feeling navdihnila prav Withersova klasika Lovely Day. Na podelitvi oskarjev leta 2017 je zaigral kompilacijo obeh skladb, piše The Rolling Stone.

39-letni pevec si je med drugim in tretjim samostojnim albumom vzel dolg premor, v tem času pa spregovoril o vplivu Withersovega dokumentarnega filma na njegovo kariero. "Še nikoli nisem gledal filma, ob katerem bi imel občutek, da ne govori le meni, ampak o meni."

Leta 2010 sta Bill Withers in Justin Timberlake prvič sodelovala, kar Timberlake tudi navaja v nadaljevanju svoje objave. "Spoznati te je bilo resnično nekaj posebnega. Nate sem gledal kot na svojega očeta … in bil je moj najljubši človek na svetu. Od nekdaj si bil eden največjih in vedno boš. Pogrešal bom tvoje šale in nikoli ne bom pozabil tvojih glasbenih nasvetov: kako se ob glasbi počutiš – to je edino vprašanje, na katero moraš kot glasbenik odgovoriti."