Kanye verjetno ne bo dolgo zdržal tiho in bo kmalu postregel z novo zanimivo izjavo. Foto: Reuters
Kanye verjetno ne bo dolgo zdržal tiho in bo kmalu postregel z novo zanimivo izjavo. Foto: Reuters

"Zdaj sem spregledal in ugotovil, da so me izkoristili za širjenje sporočil, v katera ne verjamem. Oddaljujem se od politike in se bom popolnoma osredotočil na svojo ustvarjalnost," je raper zapisal v tvitu, v katerem ni omenil ne Trumpa ne republikancev.

West, ki je poročen z resničnostno zvezdnico Kim Kardashian West, je tudi poudaril, da nima ničesar z novo kampanjo, imenovano Blexit, ki poziva temnopolte Američane, da ne podpirajo več demokratske stranke. "Kar uporabili so moje ime, čeprav tega nisem dovolil," je zatrdil.

Raper in modni oblikovalec, ki ima bipolarno motnjo, je do zdaj veljal za najbolj gorečega Trumpovega podpornika med zvezdniki iz sveta zabave. V zadnjem času je izjavil veliko stvari, ki so močno odmevale v ameriški in svetovni javnosti, kot na primer trditev, da je bilo suženjstvo "izbira".

Noro srečanje v Beli hiši
11. oktobra ga je v Ovalni pisarni Bele hiše Trump osebno sprejel, Kanye pa je takrat "padel" v desetminutni samogovor, ki so ga v živo prenašale televizije. V njem je dejal, da ga Trumpova kapa "dela Supermana", govoril je vzporednih vesoljih, Trumpu na svojem telefonu pokazal Applovo letalo, ki bi moralo biti njegovo naslednje prevozno sredstvo, in ga poimenoval iPlane 1 (vmes je West mimogrede razkril še svoje geslo za telefon), svoji diagnozi bipolarne motnje, za katero sam pravi, da gre le za motnje spanja, in svojem življenju, v katerem prevladujejo močne ženske.

Trump je nemo poslušal Westov besedni izliv, nato pa izdavil le: "To pa je bilo nekaj."