Igralka se je zaradi plaza kritik počutila ničvredno. Foto: EPA
Igralka se je zaradi plaza kritik počutila ničvredno. Foto: EPA

Življenje 33-letne britanske igralke Keire Knightley, ki jo je med zvezde izstrelila filmska franšiza Pirati s Karibov, je na prvi pogled popolno. Zdaj je zvezdnica razkrila, da je pri 22 letih doživela živčni zlom, trpela pa je tudi za posttravmatskim sindromom.

Igralka priznava, da jo je pred leti dotolkla nenadna slava, na katero ni bila pripravljena. Potem ko je posnela uspešnico Pravzaprav ljubezen in začetne dele filmske franšize Pirati s Karibov, se je zaradi številnih kritik svojega igranja počutila "osamljeno in ničvredno".

Žalost in stres sta privedla do živčnega zloma, zatem pa je trpela tudi za posttravmatskim sindromom. Čeprav je bila igralka takrat deležna tudi množice pozitivnih odzivov na posnete filme – v reviji San Francisco Chronicle so po tem, ko je nastopila v filmu Pravzaprav ljubezen, zapisali, da težko verjamejo, da je Knightleyjeva tako mlada, pa že tako igralsko zrela –, so mnenja tistih, ki so trdili, da ne zna igrati, zvezdnici prišla do živega.

Tudi ko je bila leta 2005 nominirana za oskarja za najboljšo žensko igralko v uspešnici Prevzetnost in pristranost – nominacija je nedvomno potrdila njen igralski talent – se igralkino počutje ni izboljšalo.

"Ko se ozrem nazaj, je videti, kot da sem v tistem času nizala uspeh za uspehom. A takrat sem se osredotočala le na negativne odzive," je povedala za BBC.

V zadnjih letih se s kritiki, ki po številnih igralskih uspehih še kar ne odnehajo, že zna spopasti. Še leta 2016 je režiser John Carne zvezdnico označil za "manekenko, ki ne zna igrati", a se je nato hitro posipal s pepelom in tako njo kot njene oboževalce že prosil odpuščanja. Keira napada in opravičila ni komentirala.