33-letna britanska igralka je pred kratkim dejala, da verjetno ne bo nastopila v nobenem novem delu Piratov s Karibov. Foto: Reuters
33-letna britanska igralka je pred kratkim dejala, da verjetno ne bo nastopila v nobenem novem delu Piratov s Karibov. Foto: Reuters

Tako sta visoko na seznamu prepovedanih filmov Pepelka in Mala morska deklica. Knightleyjeva je v pogovoru s televizijsko voditeljico Ellen DeGeneres povedala, da risani film iz 50. let prejšnjega stoletja Pepelka prikazuje žensko, ki "čaka na bogatega fanta, da jo reši": "Ne! Reši samo sebe! Več kot očitno je," je poudarila Knightleyjeva. Podobnega mnenja je o Mali morski deklici: "Priznam ... skladbe so čudovite, toda ne dopusti, da izgubiš svoj glas zaradi moškega. Halo!"

Zvezdnica Disneyjeve franšize Pirati s Karibov je ob tem dodala, da niso vsi filmi omenjene produkcijske hiše prepovedani pri njih doma. Tako najraje gledajo Iskanje pozabljive Dory in Izgubljeno kraljestvo.

Podobno kot Knightleyjeva se je pred kratkim na temo feminizma in Disneyja oglasila igralka Kristen Bell, ki je posodila glas Anni v Ledenem kraljestvu. Za revijo Parenting je povedala, da Sneguljčica pošilja otrokom napačno sporočilo o soglasju. In o tem se je pogovorila s svojima hčerkama Lincoln in Delto.

"Vsakič ko zapremo pravljico o Sneguljčici, pogledam svoji dekleti in vprašam: 'Ali se vam ne zdi nenavadno, da Sneguljčica ni vprašala stare čarovnice, zakaj mora pojesti jabolko? Ali pa od kod je dobila jabolko. In ali ni nenavadno, da je princ poljubil Sneguljčico brez njene privolitve.' Ne moreš poljubiti nekoga, ki spi," je sklenila Bellova.