Rihanna je upihnila 23. svečko na torti. Foto: EPA
Rihanna je upihnila 23. svečko na torti. Foto: EPA
Chris Brown
Chris Brown se je nad Rihanno znesel pred dvema letoma. Foto: EPA
Jay-Z
Rihanno je pod svoje okrilje vzel Jay-Z. Foto: EPA

Potovalna agencija Collegium Mondial Travel je na Facebooku objavila "bombastično" novico, da pevka z Barbadosa, ki velja za eno najbolj priljubljenih izvajalk ta hip, 23. junija prihaja v dvorano Stožice, nastopila pa bo tudi v Splitu.

Njeni oboževalci so že veselili junijskega glasbenega večera v družbi zvezdnice, a takoj nato jih je pričakalo razočaranje: "Zaradi govoric o prihodu pevke v Ljubljano in Split organizacija Live Nation kot uradni promotor njene svetovne turneje in njen menedžment prosita agencijo Lupa Promotion, da to novico zanika. Nikoli nismo dobili nikakršne ponudbe za organizacijo omenjenih koncertov niti ni bil podpisan nikakršen dogovor za njena nastopa v Ljubljani in Splitu," so Rihannini menedžerji zapisali v pismu koncertni agenciji Lupa.

Ob njenem rojstnem dnevu smo preverili tudi spored njene naslednje velike koncertne turneje Loud, ki se bo začela junija. Četrtek, 23. junij, sicer ni zaseden, vendar pa dan prej nastopa v Edmontonu, dan pozneje pa v Vancouvru, kar pomeni, da bo v času predvidenega stoženskega nastopa v daljni Kanadi.

Pod okriljem Jay-Z-ja
Rihanna se je leta 1988 rodila na Barbadosu, kot sama pravi, pa je karibsko okolje, v katerem je odraščala, močno vplivalo na njen glasbeni razvoj in poznejšo podobo. S svojim značilnim glasom je zbudila pozornost direktorja založbe Def Jam Recordings, slavnega raperja Jay-Z-ja, ki je nato postal tudi njen mentor. Pod njihovim okriljem je posnela nadvse uspešen prvenec Music Of The Sun, ki ji je, kot pravi, spremenil življenje.

Piko na i njeni slavi je dala uspešnica Umbrella, mlada pevka jih je v svoji uspešni karieri sicer nanizala kar nekaj - Unfaithfull, Only One, Don't Stop the Music, Disturbio, Rehab, Love The Way You Lie in druge.

Zaznamovana zaradi fantovega napada
A pevka je več prahu kot s svojo glasbo dvignila pred dvema letoma, ko jo je pretepel njen fant Chris Brown. Med parom je na predvečer podelitve grammyjev februarja leta 2009 izbruhnil hud prepir, ki se je končal z brutalnim pretepom - fotografije pretepene Rihanne so nekaj dni pozneje obkrožile ves svet.

Konec avgusta je razvpiti primer dočakal tudi sodni epilog. Sodišče je Chrisu dosodilo pet let pogojne kazni, šest mesecev javnih del (vključeni sta čiščenje grafitov in pranje avtomobilov) in petletno prepoved približevanja Rihanni na manj kot 160 metrov (če se pevca udeležita istega dogodka, se meja spusti na deset metrov). Potem ko je Chris Brown oddelal 581 ur družbenokoristnega dela zaradi nasilnega obnašanja nad Rihanno, je pevec januarja letos prosil sodišče za ukinitev prepovedi približevanja barbadoški pevki.

Vse najboljše vsem!
Rihanna pa ni edina slavna osebnost, ki danes praznuje rojstni dan - leta 1927 se je rodil igralec Sidney Poitier, leta 1966 je luč sveta ugledala supermanekenka Cindy Crawford, leto dni pozneje pa igralec Andrew Shue, ki je zaslovel kot Billy v seriji Merlose Place iz 90. let.