Ameriški preiskovalci so izdali končno poročilo o prometni nesreči Rogerja Rodasa in Paula Walkerja. Foto: EPA
Ameriški preiskovalci so izdali končno poročilo o prometni nesreči Rogerja Rodasa in Paula Walkerja. Foto: EPA
Paul Walker je zaslovel v filmski franšizi Hitri in drzni. Foto: Reuters

Preiskovalci so namreč izdali uradno poročilo o nesreči, ki je pred mesecem dni pretresla Hollywood, v kateri sta umrla priljubljeni igralec iz filmske franšize Hitri in drzni kot sopotnik ter njegov prijatelj, nekdanji dirkač Roger Rodas, kot voznik.

"Voznik je vozil rdeč avtomobil porsche carrera GT z neprilagojeno hitrostjo," so zapisali v poročilu in dodali, da je avtomobil drvel s hitrostjo kar 160 km/h. Največja dovoljena hitrost na tem delu ceste v Santa Clariti severno od Los Angelesa pa je 75 km/h.

Po trčenju avtomobil še zagorel
Nadzor nad vozilom je voznik izgubil iz neznanega razloga, vozilo pa se je nato zavrtelo in udarilo v robnik ter nato še v drog in drevo, so zapisali. "Sila udarca je povzročila, da se je vozilo obrnilo za 180 stopinj in s sovoznikovo stranjo udarilo v naslednje drevo in zagorelo," še pojasnjuje poročilo.

Zaradi hitrosti je avtomobil preklalo skoraj na pol, a ne Rodas in ne Walker v krvi nista imela sledov alkohola ali mamil, je pokazala preiskava. Walkerjevo truplo je zgorelo do nerazpoznavnosti, zato so morali pri identifikaciji uporabiti zobno kartoteko, Rodas pa je med drugim utrpel tudi odprti zlom lobanje.

Nesreča se je zgodila, ko sta se prijatelja vračala z dobrodelnega dogodka Walkerjeve organizacije Reach Out Worldwide.

Hitri in drzni zaznamovali njegovo kariero
40-letni Walker je svojo kariero začel kot otroški igralec in maneken, svoj zmagoviti pohod na velika platna pa je začel leta 2001 s filmom Hitri in drzni, v katerem je upodobil policista Briana O'Connerja.

V fazi snemanja je bil že sedmi del te franšize, ki bo kljub igralčevi smrti v ameriške kinematografe prišel aprila prihodnje leto.