Pippa velja za eno najbolj zaželenih samskih Britank. Foto: Reuters
Pippa velja za eno najbolj zaželenih samskih Britank. Foto: Reuters
Pippa in Kate Middleton
Sestri sta si po videzu zelo podobni, značajsko pa menda prav nič. Kate velja za bolj umirjeno, resno in zrelo, Pippa pa se rada zabava in je v središču pozornosti. Foto: EPA

29-letnica je v četrtek v Londonu predstavila kar 417 strani obsežno knjigo, v kateri je podrobno opisala vidike praznovanja - pripravo prostora, okraskov, prigrizkov, ideje za otroško igro in tako naprej. Kot je znano, je družina Middleton obogatela prav s spletno prodajo pripomočkov za zabave, ki jih ponuja na strani Party Pieces, Pippa pa je bila dolgo zaposlena v družinskem podjetju in tako naj bi postala prava strokovnjakinja za to področje. Zdaj si sicer kruh služi v londonskem podjetju za organizacijo dogodkov.

Nova uspešnica?
Denarja Middletonovim sicer ne manjka - Pippa se je na predstavitvi knjige Celebrate - A Year of British Festivities for Families and Friends preoblekla kar štirikrat, njene obleke pa so bile skupaj vredne skoraj 4.000 evrov, kar je več, kot mnogi novinci v pisateljskem poslu dobijo honorarja. Založba ji je menda za knjigo plačala kar 500.000 evrov.

"Zavedam se, da bodo mnogi knjigo v roke vzeli izključno iz gole radovednosti, a verjemite mi, meni se zdi še bolj čudno kot vam, da mediji toliko pišejo o meni, če pa nisem pokazala še ničesar velikega. Ta knjiga je moj prvi poskus, da naredim nekaj iz sebe in res sem uživala. Vedno sem rada pisala, zato se mi je zdelo nekako naravno, da to ljubezen združim z užitkom ob prirejanju zabav," je dejala rjavolaska, ki je nedavno priznala, da jo dejstvo, da je slavna zaradi določenega dela telesa, "precej straši".

Spomin na otroštvo s Kate
V knjigi sicer ni niti besede o britanski kraljevi družini, je pa na več straneh omenjena njena leto starejša sestra Kate, ki ima od lanske poroke s princem Williamom naziv vojvodinja Cambriška. Pippa se namreč v knjigi pogosto spominja družinskih prigod iz otroštva, kot je iskanje velikonočnih jajc in razvajanje staršev z zajtrkom v postelji.

Čeprav bo Pippina knjiga po pričakovanjih med prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki predvsem v ZDA in na Otoku prava uspešnica, pa so se že oglasili nekateri kritiki, ki vihajo nosove nad izkoriščanjem njenih povezav z britansko kraljevo družino za goli zaslužek. V knjigi gre za odkrivanje tople vode in pisanje o splošno znanih in očitnih stvareh, so dejali.