Igralec je zatrdil, da se svojih dejanj sramuje ter da mu je žal. Foto: Reuters
Igralec je zatrdil, da se svojih dejanj sramuje ter da mu je žal. Foto: Reuters

Priznal je, da je pred leti po ulicah en teden hodil z orožjem, ob tem pa je čutil željo, da bi nad kom znesel svojo jezo, saj je nekoga izmed njegovih bližnjih posilil temnopolti moški.

Hollywoodski zvezdnik se sicer svojih dejanj sramuje, je pa njegovo priznanje povzročilo mnoge besne odzive.

Po intervjuju, ki ga je objavil The Independent, igralec ni podal nobenih komentarjev več. V omenjenem intervjuju je bil govor o Neesonovem novem filmu Cold Pursuit, ki govori o moškem, ki se ‒ potem ko je bil njegov sin umorjen ‒ želi maščevati.

Na vprašanje o jezi lika iz filma je odgovoril, da se takrat, ko je družinski član žrtev nasilja, vključi neki prvinski instinkt. "Srčno upam, da nihče izmed vaših članov družine ni bil žrtev česa takšnega, zato vam bom povedal čisto resnično zgodbo."

Posilstvo se je po njegovih besedah zgodilo že pred časom, za incident pa je izvedel, ko se je vrnil s potovanja v tujino. "Ona se je s posilstvom spoprijela na zelo zrel način, moja prva reakcija pa je bila, ali je vedela, kdo je bil moški. Odgovorila je, da ne ve, jaz pa sem vprašal, katere rase je bil, na kar je odgovorila, da je bil temnopolt."

Potem je po ulicah približno teden dni hodil z orožjem in upal, da bo iz kakšnega lokala pristopil temnopolti moški, ki bo poskušal biti nasilen ali kaj podobnega. "Tega sem si želel zgolj zato, da bi ga lahko umoril."

Mnogi zaradi njegovih besed zgroženi

Na njegove besede so se po objavi intervjuja odzvali mnogi, med njimi je bila tudi kolumnistka Los Angeles Timesa Carla Hall, ki je zapisala, da si zdaj želi, da bi spregovoril še o tem, ali se tega, da gre za rasizem, zaveda ali ne. "Je bil rasističen ali zgolj močno prizadet moški, zmožen takšnega nasilja? Ali je bil oboje? Seveda je bil rasist, saj je po ulicah hodil z namenom, da bi našel temnopoltega moškega, ki bi ga lahko umoril."

Spet drugi pa so dejali, da mu tega priznanja ne bi smeli očitati, saj je svoje dejanje priznal in ugotovil, da je bilo napačno ter da se je od tega nečesa naučil.