Danes zvezdnik ustvarja samostojno. Foto: EPA
Danes zvezdnik ustvarja samostojno. Foto: EPA

V intervjuju za avstralsko revijo Men's Health Australia je spregovoril o zelo občutljivi temi. Čeprav se življenja zvezdnikov na prvi pogled pogosto zdijo popolna, je velika medijska izpostavljenost za posameznike izjemna obremenitev. Prepoznavnost je še posebej kočljiva za tiste v najstniških letih, ki stres, s katerim se spoprijemajo, pogosto blažijo z opojnimi snovmi.

"Ko imaš na stotine koncertov, na katerih vedno znova prepevaš istih 22 pesmi, moraš to pač oddelati, čeprav se ti ne ljubi in nisi srečen," je dejal o svojem takratnem položaju. Pred nastopi je zato velikokrat pil alkohol, v njem je po njegovih besedah našel "tisto, kar mu je pomagalo obvladovati stres".

"Velikokrat sem bil jezen ali slabe volje, a sem to moral nekako prekriti," je še dejal in pojasnil, da je bilo glasbeno potovanje z One Direction sicer zelo zabavno, a na trenutke tudi precej destruktivno, toksično.

Fantje so s turnejami namreč rušili rekorde, danes pa ustvarjajo na samostojnih poteh. Zasloveli so po nastopu na tekmovanju The X Factor, Liam pa je v intervjuju med drugim navedel tudi, da je bil njihov uspeh posledica "gole sreče".