Mandy Moore se ločuje. Foto: AP/EPA
Mandy Moore se ločuje. Foto: AP/EPA
Z Ryanom ostajata prijatelja. Foto: AP/EPA

Predstavnik para je povedal, da sta se 30-letna Mandy in 10 let starejši Ryan skupno odločila za razhod: "Gre za prijateljsko razhajanje poti, Mandy in Ryan drug drugega spoštujeta še naprej, za spoštovanje zasebnosti prosita tudi medije." Kot kažejo ločitveni dokumenti, Mandy zahteva preživnino.

Nekdanja najstniška popzvezdnica, ki je zadnje čase dejavna predvsem v igralskem svetu, je rockerju dahnila da leta 2009 - le štiri tedne po tem, ko sta se zaročila. Pevka, ki so jo nekoč primerjali z Britney Spears, je po poroki zašla v precej bolj akustične in nekomercialne vode, možu je pomagala tudi pri ustvarjanju njegovega istoimenskega albuma Ryan Adams.

Par je bil zelo redkobeseden glede svojega zasebnega življenja, Adam je lansko jesen celo prekinil neki intervju, ko so ga povprašali o Mandy. Svojo potezo je pozneje pojasnil tako: "Kot kavalir nisem želel govoriti o svojem zakonu, o svoji zasebnosti. Tega ne bom nikoli počel."

Mandy je pred poroko zamenjala kar lepo število zvezdniških spremljevalcev: od teniškega zvezdnika Andyja Roddicka do igralcev Zacha Braffa in Wilmerja Valderramo ter Matthewa Perryja in glasbenikov DJ AM-a in Grega Laswella.

Moorova, ki ima indijanske korenine, se je sicer sprijaznila s tem, da predstavlja malce drugačno vrsto lepote od hollywoodskega ideala. Že večkrat so ji rekli, da mora shujšati, kar je po njenih besedah res moreče - "enkrat je dovolj, da se počutiš grozno". V enem izmed intervjujev je skromno povedala, da se nima za nikakršno zvezdo: "Povprečna sem tako pri glasbi kot pri igranju. Nočem biti samoomalovaževalna, sem samo iskrena."

Pevec, tekstopisec in producent Adams je v glasbenih krogih bolj uveljavljen od Moorove, morda najbolj znan pa je po svoji pesmi New York in po izbruhih besa vsakič, ko ga ljudje zamenjajo za Bryana Adamsa.