Malia Obama je maturirala. Foto: Reuters
Malia Obama je maturirala. Foto: Reuters
Družina Obama leta 2008. Foto: Reuters

Na slovesnosti ob koncu šolanja je bila celotna prva družina ZDA, kar je bil tudi razlog, da se Obama ni udeležil pogreba Muhammada Alija v Kentuckyju. Prišli so tudi sorodniki prve družine ZDA in vojska varnostnikov, novinarjev pa niso spustili zraven.

Barack Obama v nasprotju z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom, ki je leta 1997 opravil govor na isti srednji šoli, ko je maturirala njegova hčerka Chelsea, ni nagovoril množice. Pred dnevi je predsednik povedal, da so ga sicer zaprosili za govor, a je vodilne v šoli zavrnil, saj bi se zjokal ob tako čustvenem dogodku.

Kot pišejo ameriški mediji, je Baracku težko, ker se starejša hči poslavlja od doma. Malia bo na univerzo odšla jeseni 2017, saj kot so sporočili iz Bele hiše pred časom, želijo počakati, da bo njen oče prej zapustil predsedniško funkcijo. A Malie vseeno ne bo veliko doma, saj si bo privoščila enoletni premor pred začetkom študija na univerzitetni ravni (t. i. gap year), med daljšim potovanjem pa naj bi nekaj časa opravljala tudi prakso na veleposlaništvu v Madridu. Malia naj bi rada postala filmarka, je povedala Michelle Obama.

Agenti tajne službe kot inštruktorji vožnje
Ko je Obama postal predsednik ZDA, je bila Malia stara deset let, in vse, kar jo je zanimalo, je bilo to, da oče izpolni obljubo in jima s sestro Sasho podari kužka.

Dekle je vmes odraslo, opravilo je vozniški izpit, pri učenju vožnje pa so ji pomagali tudi agenti tajne službe. Malia menda po Washingtonu že skrbi za obračanje moških glav, Obama se je zato že pošalil, da je zelo vesel, ker je hči obkrožena z moškimi, ki nosijo pištole - agenti tajne službe.

Na srednji šoli Sidwell Friends, kjer je Malia med drugim tudi igrala evropski nogomet in tenis ter flavto in klavir, je še vedno 15-letna Sasha, kar je razlog, da bo družina Obama še nekaj let ostala v Washingtonu tudi po koncu predsedniškega mandata.