Prijateljstvo med Elijo Allan-Blitzem in Mario Bello je v zadnjem času preraslo v romantično zvezo. Foto: Instagram/Reuters
Prijateljstvo med Elijo Allan-Blitzem in Mario Bello je v zadnjem času preraslo v romantično zvezo. Foto: Instagram/Reuters
Maria Bello in Clare Munn. Foto: AP

Zvezdnica filmov Povračilo, Dobre mrhe in Senca preteklosti je mnoge presenetila, ko je novembra leta 2013 za New York Times napisala iskren osebni esej, v katerem je sporočila, da je v zvezi z žensko. V eseju z naslovom "Coming Out as a Modern Family" (v prostem prevodu "Razkriti se kot moderna družina") je Bellova razložila, kako se je po razhodu od partnerja Dana McDermotta zbližala z dolgoletno prijateljico.

"Brala sem o peščici moških in eni ženski, s katerimi sem bila v romantičnih zvezah, odlomki, polni bolečine in jeze. Zdelo se je, da kadar me je nekdo telesno privlačil, sem jih pospravila v predalček "duše dvojčice", potem pa sem bila strta, ko se stvari niso obrnile, kot sem si želela," je zapisala.

"Ko sem še naprej pregledovala fotografije, sem naletela na črno-belo, na kateri sem slikana z eno mojih najboljših prijateljic na silvestrovo. Videti sva bili tako srečni, da si nisem mogla pomagati, da se ne bi nasmehnila. Do tistega trenutka brskanja po moji duši mi ni nikdar padlo na pamet, da bi se morda lahko ljubili tudi kot partnerici."

Zbližala sta se ob promociji knjige
Kolumno je lani nadgradila s knjigo "Whatever...Love Is Love: Questioning the Labels We Give Ourselves" ("Karkoli že ... Ljubezen je ljubezen: Oznake, ki si jih dajemo, postavljene pod vprašaj").

Bellova je bila s televizijskim direktorjem McDermottom v zvezi med letoma 1999 in 2006, par pa ima danes 15-letnega sina Jacksona. Dan po svoji kolumni v New York Timesu je igralka, ki se je spomnimo tudi iz serije Urgenca, objavila prikupno fotografijo z McDermottom, Jacksonom in Munnovo na zahvali dan, s pripisom: "Zahvaljujem se za svojo moderno družino. Srečen zahvalni dan, za kakršno koli vrste družino že imate."

Munnova, ki jo je Bellova še lani opisovala kot "eno najlepših, najočarljivejših, najbolj briljantnih in najzabavnejših ljudi, kar sem jih kdaj spoznala", ji je tudi pomagala vzgajati Jacksona. V svojem eseju je opisala tudi trenutek, ko je svojemu sinu razkrila, da je v zvezi z žensko: "Globoko sem vdihnila, saj sem vedela, da bosta imela moje vprašanje in njegov odgovor posledice v našem življenju še zelo dolgo. Romantično sem se zapletla z žensko, ki je bila moja najboljša prijateljica in oseba, ki je mojemu sinu kot botra."

Allan-Blitz je lani skupaj z Munnovo režiral promocijski video za Mariino knjigo o njenem videnju ljubezni, kar je bilo očitno za igralkino zvezo usodno. Postavni svetlolasec je takrat na svojem Instagramu objavil skupno fotografijo vseh treh s pripisom: "Dve od mojih najljubših bitij na tem planetu, @officialmariabello & @claremunn."