Pravi, da je bilo njegovi hčerki Beyonce lažje, saj
Pravi, da je bilo njegovi hčerki Beyonce lažje, saj "ima malenkost svetlejšo polt". Foto: AP
Matthew Knowles
Knowles je bil v preteklosti med drugim tudi menedžer uspešne zasedbe Destiny's Child. Foto: AP

Knowles, med drugim tudi menedžer nekdaj zelo uspešne skupine Destiny's Child, v kateri je delovala tudi Beyonce, je v pogovoru za britansko radijsko postajo BBC 5 pojasnil, da je glasbena industrija 'kriva' za diskriminacijo na podlagi barve kože.

Dejal je, da je bilo za njegovo hčerko lažje, ker "ima malenkost svetlejšo polt", in ob tem poudaril, da v zadnjem desetletju množičnega uspeha ni bilo skoraj nobenega popolnoma temnopoltega popzvezdnika ali popzvezdnice. "Takšna je industrija, ki se je odločila za tovrstno diskriminacijo. V Ameriki v zadnjih desetih letih skoraj ne morete našteti temnopoltih glasbenikov, morda obstaja ena oseba s temnejšo poltjo od Beyonce, ki se je vrtela na popradijskih postajah."

Zdi se mu, da za tovrstno razlikovanje ni kriva javnost, temveč založbe, radijske postaje in njihovo prepričanje. Poudarja, da je treba pritiskati na oboje, saj morajo spremeniti način dela.

Izdal knjigo s podobno tematiko
66-letnik je pred kratkim izdal knjigo o rasizmu skozi oči otroka. V njej piše tudi o odraščanju v Alabami v 50. letih prejšnjega stoletja, med drugim tudi o tem, da njegova mati ni odobravala razmerij s temnopoltimi dekleti. "Vedno je bila proti temu, da bi bile moje spremljevalke temnopolte."

Sicer pa Beyonce ni njegova edina uspešna hčerka - bogato kariero si je zgradila tudi Solange. Obe hčerki ima s Tino Knowles, s katero se je leta 2011 razšel po 29 letih zakona.