Foto: AP
Foto: AP

64-letna nekdanja BBC-jeva novinarka Sally Jones je pojasnila, da je bila šokirana, ko jo je v Wimbledonu eden izmed članov varnostne ekipe Meghan Markle prosil, naj ne fotografira vojvodinje, čeprav je razložila, da je v bistvu fotografirala Sereno Williams.

Da je vojvodinja Susseška sploh tam, je ugotovila šele, ko jo je varnostnik potrepljal po ramenu in ji rekel, naj ne fotografira, ker je Marklova tam zasebno.

Jonesova je za Good Morning Britain po incidentu pojasnila, da je bila zmedena, čeprav je sicer oboževalka kraljeve družine. "Spraševala sem se, ali sem morda koga užalila, takoj zatem pa sem se počutila malenkost jezno in hkrati tudi zmedeno."

Eden izmed organizatorjev "zasebnega obiska" vojvodinje Susseške je za The Times pojasnil, da je bilo vse skupaj prava nočna mora. "Ona je bila nočna mora."

"Meghan ni več zgolj zvezdnica."

Na incident se je odzval tudi Piers Morgan, ki svojega neodobravanja vojvodinje tudi sicer ne skriva. "To ne more biti zaseben obisk, če si vojvodinja Susseška, ki si tekmo svoje prijateljice Serene Williams v družbi prijateljic v Wimbledonu ogleda brezplačno in z najboljših sedežev. Ne gre za zaseben obisk, ampak si tam kot članica kraljeve družine."

Dodal je, da se mora Marklova naučiti, da ni več zgolj zvezdnica, temveč vojvodinja Susseška. "Davkoplačevalci odštejejo 2,5 milijona funtov za prenovo tvojega doma, plačajo tvojo varnostno ekipo v Wimbledonu, zato se ti potem tam moraš smehljati," je razložil Morgan.

Kaja Juvan se je v Wimbledonu pomerila s Sereno Williams. Foto: EPA
Kaja Juvan se je v Wimbledonu pomerila s Sereno Williams. Foto: EPA

Dodal je še, da je njena in Harryjeva obsedenost z zasebnostjo zdaj že smešna. "Nista zasebni osebi, ampak vojvoda in vojvodinja Susseška. Če moramo plačevati za njun dvorec, lahko izrazimo tudi kritiko tega. Če si želiš zasebnost, pojdi nazaj v Ameriko in tam živi zasebno. Vse skupaj je precej preprosto."

Oglasil pa se je še eden izmed obiskovalcev tekme, ki mu je osebje v bližini vojvodinje naročilo, naj pospravi telefon, čeprav je bilo jasno, da ne fotografira vojvodinje, temveč ustvarja selfi z igriščem v ozadju.

Kensingtonska palača se na incidente ni odzvala, je pa eden izmed virov blizu kraljeve družine dejal: "Nič nenavadnega ni, da spremljevalna ekipa člana kraljeve družine na zasebnih dogodkih prosi javnost, naj ne fotografira."

Marklova si je sicer ogledala tekmo med Sereno Williams in slovensko teniško igralko Kajo Juvan.