Meghan Markle in kraljica Elizabeta II. sta se prvič pojavili sami na kakšnem uradnem dogodku. Foto: Reuters
Meghan Markle in kraljica Elizabeta II. sta se prvič pojavili sami na kakšnem uradnem dogodku. Foto: Reuters

Skupaj s kraljico se je udeležila odprtja mostu Mersey Gateway, kjer sta si med drugim ogledali tudi predstavo šolarjev. Nato sta obiskali gledališče in knjižnico v Cheshiru, kjer sta se srečali s skupino sirijskih priseljencev, in si ogledali predstavo v tamkajšnjem gledališču. Na koncu pa sta si privoščili še kosilo.

Toda vse ni šlo po načrtu. Ko sta se pripravljali, da po izstopu s kraljevega vlaka vstopita v kraljičin bentley, je Meghan izrazila dvom, katera lahko prva vstopi v avtomobil. Na srečo jo je skozi "postopek" vodila kar 92-letna monarhinja. "Kaj vam je ljubše," je vprašala 36-letna Meghan kraljico. "Kar pojdi prva," je odvrnila Elizabeta II.

Skupni izlet kraljice in Meghan je še en dokaz več, kako toplo so jo sprejeli v kraljevo družino. Po poroki s princem Harryjem je par odložil takojšnje potovanje na medene tedne, saj sta se morala udeležiti svoje prve uradne dolžnosti – vrtne zabave, ki jo je pred svojim 70. rojstnim dnem gostil Harryjev oče, princ Charles.

Kljub govoricam, da bosta medene tedne preživela na Irskem ali pa v Kanadi, sta odpotovala v vhodno Afriko, kjer sta obiskala vsaj dve državi. Podala sta se na safarije in raziskovala okolico. Vzela pa sta si tudi čas za poležavanje na soncu. "To je bil popoln oddih, ki je združeval njune strasti. Nabrala sta si moči, saj ju zdaj čakajo zelo naporni meseci," je dejal vir za E! News.

Mladoporočenca z britanskega dvora bosta na prvi uradni obisk v tujino oktobra odpotovala v Avstralijo, na Fidži, v Tongo in na Novo Zelandijo. Izbrala sta si isto destinacijo kot leta 1983 Harryjevi starši, princ Charles in Diana.